« Život
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SLIM-FAST

Mladenke biraju debele djeveruše kako bi se osjećale sigurnijima

Svaka mladenka želi izgledati sjajno na dan vjenčanja pa su radikalne dijete i biranje neuglednijih djeveruša najčešće metode podizanja samopouzdanja

mladenka djeveruša vjenčanje
mladenka djeveruša vjenčanje (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

vjenčanje

,

samopouzdanje

,

mladenka

,

Magdalena Ribarikova

Svaka žena koja je prošla priču o vjenčanju ili pak ona koja je trenutno u toj fazi zna da taj posebni dan podrazumijeva velike izbore. Ali čini se da je odabir djeveruša nekako 'najteži'. Trećina žena tvrdi da bi izabrala prijateljicu koja ima problema s težinom ili je pretila samo kako bi one kao mladenke izgledale mršavije, tvrdi jedno britansko istraživanje.

Neke idu čak toliko daleko da na temelju nečije težine određuju i popis gostiju - previše vitkih i mršavih gostiju nepoželjna je stavka. Oko pola mladenki redovito ide na dijetu kako bi izgledalo što bolje na dan vjenčanja. Ali istraživanje, kojeg su proveli stručnjaci iz Slim-Fasta, otkrilo je da nisu samo mladenke te koje brinu o višku kilograma. Jedna petina ženskih gostiju također ide na dijetu prije vjenčanja s ciljem da budu u svojem najboljem izdanju.

>> Profesionalna djeveruša postaje sve popularnije zanimanje

„Sezona vjenčanja je vrijeme kada svaka žena želi izgledati dobro, bilo da se radi o njihovom velikom danu ili vjenčanju prijateljica, a načina za povećanje samopouzdanja ima mnogo", kaže nutricionistkinja iz spomenute tvrtke Fiona Hunter.

>> Vjenčanica ruske mladenke postala internet senzacija

Istraživanje je pokazalo da nisu samo mladenke te koje proživljavaju stres zbog vlastitog vjenčanja i izgleda već i gosti. Kako Hunter objašnjava, mladenke su oduvijek željele izgledati sjajno na dan vjenčanja, ali opsesija mršavošću i vitkošću je suvremeni fenomen. „Ako ste mladenka, sve će oči biti uprte u vas na taj dan, a to mnoge žene čini nesigurnima. Žene očito osjećaju prevelik pritisak pa biraju djeveruše koje su deblje od njih. To je vrlo otužno i sramotno", zaključila je na kraju Hunter.

07.07.2010. 08:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh