« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
T-MOBILE INMUSIC

Mlada kantautorska zvijezda Luka Belani na T-Mobile INmusicu

Luka Belani i njegov prateći bend na T-Mobile INmusicu nastupit će po prvi put

Luka Belani
Luka Belani (T-Mobile INmusic)
Više o

Luka Belani

,

T-Mobile INmusic

Bogatom programu ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala pridružit će se i jedan od najperspektivnijih autora domaće kantautorske scene, mladi Križevčanin Luka Belani. Dosad je objavio dva izvrsna albuma, odradio niz samostalnih koncerata i u kratkom vremenu osvojio nevjerojatnu naklonost domaće kritike i publike.

Iako su mu samo 24 godine, Luka Belani već dugi niz godina bavi se glazbom te uz završenu osnovnu glazbenu školu gitare i tambure te srednju glazbenu školu klavira, posjeduje zavidno glazbeno obrazovanje. Intenzivnije se glazbenoj karijeri posvećuje 2006. kada samostalno izdaje EP "Out of this World" na kojemu se kao glavni uzori prepoznaju utjecaji Neila Younga, Johna Mayera, Gavina DeGrawa i Davea Matthewsa. U međuvremenu, Luka stječe bogato live iskustvo i sve brojniju publiku, stalno nastupajući po domaćim i inozemnim klubovima. U rasponu od samo dvije godine izdaje čak dva zapažena albuma, pa njegov prvijenac "B-Side Of My Mind" kritika proziva apsolutnim debitantskim hitom 2009. godine, a za njim slijedi i "Changing Chapters" iz 2011. koji sam Luka opisuje kao "iskren garažni album odsviran grubo, tvrdo i sa stavom."

Da je uistinu riječ o talentiranom glazbeniku, dokazuju i riječi domaće kritike pa ga tako Aleksandar Dragaš opisuje kao "najkompletniju osobu domaće i regionalne (rock) glazbe koja se može nositi s jakom stranom konkurencijom", dok je Hrvoje Horvat nakon jednog njegovog koncerta, parafrazirajući izjavu američkog kritičara Jona Landaua o mladom Bruceu Springsteenu, izjavio: " Vidio sam budućnost hrvatskog rocka, a njeno ime je Luka Belani."

Luka Belani i njegov prateći bend na T-Mobile INmusicu nastupit će po prvi put gdje će predstaviti pjesme s najnovijeg albuma i svim prisutnima priuštiti prvoklasnu glazbenu poslasticu.

Diskografija:

B-Side Of My Mind (2009.)

Changing Chapters (2011.)

 

www.myspace.com/lukabelani

 

18.04.2011. 15:06:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh