« Svijet
objavljeno prije 12 godina
PREDSJEDNIČKI IZBORI

Mitt Romney sigurni protukandidat Obami

Romney je u Teksasu stigao do potrebnog broja od 1,144 delegata i tako formalno pobijedio na izborima u Republikanskoj stranci

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Barack Obama

,

Mitt Romney

,

predsjednički izbori

,

republikanci

Mitt Romney u utorak je i definitivno osigurao status republikanskog kandidata na sljedećim predsjedničkim izborima u SAD-u nakon što je uvjerljivo dobio unutarstranačke izbore u Teksasu, te će se suprotstaviti aktualnom američkom predsjedniku iz redova Demokratske stranke Barracku Obami na izborima 6. studenoga ove godine, javlja Hina.

S novih 155 delegata koji su mu dali svoju potporu u Teksasu, Romney je stigao do potrebnog broja od 1,144 delegata i tako formalno pobijedio na izborima u Republikanskoj stranci u kojima je bio u vodstvu od samoga početka.

Romneyeva kandidatura bit će potvrđena na stranačkoj konvenciji krajem kolovoza.

"Naša stranka ujedinila se s ciljem uklanjanja grešaka koje smo napravili u posljednje tri i pol godine. Znam da je pred nama težak zadatak, ali bez obzira na izazove koji nas čekaju nećemo prisati na ništa osim povratka Amerike na put pune zaposlenosti i napretka", rekao je Romney.

Iako Romney u predsjedničku utrku s Obamom kreće kao autsajder, prognoze govore kako će izbori u studenome biti vrlo neizvjesni.

30.05.2012. 07:42:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh