« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
STVARNO?

Mitovi o zdravoj hrani

Neke mitove o zdravoj hrani uzimamo zdravo za gotovo, no u stvarnosti su to stvarno samo priče koje s istinom nemaju veze

Smeđi šećer nije zdraviji od bijelog
Smeđi šećer nije zdraviji od bijelog (DeviantArt)
Više o

zdrava hrana

,

mitovi

,

svježa hrana

,

smeđi šećer

,

smrznuta hrana

,

crni kruh

Zdrava prehrana nužan je preduvjet zdravog života, no i ovdje možemo naći neke duboko ukorijenjena vjerovanja koja slušamo svaki dan, a zapravo se radi o mitovima koji nemaju veze s istinom.

Bijeli, rafinirani šećer proglašava se glavnim neprijateljem našeg zdravlja, pogotovo zbog činjenice da ga u velikim količinama trpaju u svaku visokoprocesiranu hranu, zajedno s visokofruktoznim kukuruznim sirupom. No, ako mislite da je smeđi šećer zdrav, varate se - razlika je samo u nešto malo minerala koje sadrži smeđi šećer i duguje im boju, sve ostalo je - mit.

>> Šećer je otrov kao i cigarete, treba ga zabraniti >>

Jednako tako, crni kruh nije nužno zdraviji od bijelog. Naime, u većini slučajeva se radi o kruhu napravljenom od tamnog brašna, a u pekarama niti to, nego samo obično brašno s dodatkom prehrambenih boja. Tamni je kruh zdraviji jedino ako je napravljen od integralnog brašna.

Za kraj, fama o većoj kvaliteti svježe hrane i njenim prednostima u odnosu na smrznutu - zapravo je u velikoj većini slučajeva nema, jer svježa hrana zbog transporta i skladištenja često može biti bitno lošije kvalitete od smrznute.

08.01.2015. 15:10:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh