« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
MYTHBUSTERS

Mitovi o prehrani koje trebate zaboraviti

Zdrava prehrana je, kao uostalom i sve drugo u ovom dobu predoziranja informacijama, prepuna mitova na koje jednostavno trebate zaboraviti

Koštice lubenice zapravo su zdrave
Koštice lubenice zapravo su zdrave (Arhiva)
Više o

mitovi

,

prehrana

,

mitovi o hrani

,

Lubenice

,

mrkva

,

čokolada

Zdrava prehrana postala je jedna od glavnih tema, a stručnjaci niču kao gljive poslije kiše, stoga ne čudi da se u cijeloj priči svakodnevno pojavljuju neki mitovi koji nemaju veze s istinom i koje treba odmah zaboraviti.

Tako, recimo, mnogi preporučuju celer kao hranu koja sagorijeva kalorije. Na žalost, to nije istina, no kako on sadrži vrlo malo kalorija, istina je da ga možete jesti koliko vam srce želi bez posljedica na liniju.

Drugi rasprostranjeni mit je da ne smijemo jesti koštice od lubenice, što je potpuno pogrešno - ako ih i progutate cijele, neće se dogoditi ništa loše, no ako ih sažvačete, napunit će vas važnim stvarima - cinkom, kalijem i magnezijem.

Sokovi se preporučuju za čišćenje organizma, no taj posao radi jetra, pa je tekuća dijeta zapravo potpuno beskorisna po tom pitanju - famoznu detoksikaciju tijelo radi samo, dajte mu dovoljno vode i sve će biti u redu.

Čokolada je na listi zabranjenih namirnica jer, kao, izaziva pojavu akni. Netočno, zapravo produljuje život i smanjuje rizik od srčanog udara ako se radi o tamnoj čokoladi.

Mrkva kuhanje NE gubi svoju hranidbenu vrijednost, štoviše, upravo je suprotno - kuhanje će očuvati vitamin A i sve važne antioksidanse.

08.07.2015. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh