« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
MYHBUSTERS

Mitovi o hrani i dijetama - razbijeni

Primjerice, dok možda neprestano računamo koliko smo kalorija unijeli u organizam kroz hranu, zaboravljamo da se računa i ono što popijemo

Znate li pravu istinu
Znate li pravu istinu (Shutterstock)
Više o

hrana

,

dijeta

,

mitovi

Hrana i dijete vjerojatno drže drugo mjesto po broju raznoraznih teorija i mitova koji se provlače na tu temu (iza seksa, naravno, jer to ne može nadmašiti niti jedna druga tema=.

Možemo spomenuti samo neke koji su nam pali na pamet - nije zdravo jesti navečer, treba piti osam čaša vode dnevno bez iznimke, masno je dobro/nije dobro za vas i tako unedogled.

Neki su mitovi prilično bezopasni i smiješni, dok drugi imaju stvaran i loš utjecaj na naše zdravlje, pa evo nekoliko istinitih i dokazanih činjenica.

Sokovi - ako niste sok napravili sami od svježeg voća, najbolje je da ga niti ne pijete. Naime, najveći broj onih koji se reklamiraju kao prirodni na ambalaži zapravo su šećerne vodice prepune kalorija s malo boje i nemaju apsolutnu nikakvu nutritivnu vrijednost. Voda je definitivno bolji izbor.

Porcije - normalna porcija hrane je veličine vašeg dlana, sve preko toga je previše. Naš će se organizam brzo zasititi, no kad jedete brzo, nećete dati mozgu dovoljno vremena da dobije informaciju o sitosti, i tu leži najveća tajna viška kilograma koje ste zaradili "a jedete kao ptičica".

Masti - neke su štetne, neke nisu. Čisto za informaciju - šećerni lobby je 60-ih godina prošlog stoljeća masno (LOL) platio znanstvenicima s Harvarda za objavljivanje istraživanja koja su umanjila veze između srčanih bolesti i šećera. Naravno, glavnim krivcima proglašene su masti i kolesterol... ostatak priče znate.

Vrijeme - vrijeme konzumiranja hrane izuzetno je važno, jednako koliko i tjelesna aktivnost.

Želite znati pravu istinu o hrani, debljanju i kalorijama? Jednostavna je, slijedite gornje naputke i izbjegavajte slano i slatko, a zdrave masti poput maslonovog i lanenog ulja, lososa, tune, orašastih plodova dobrodošle su na svakodnevni meni. 

17.02.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh