« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
LAŽNJACI

Mitovi o čokoladi koji nisu istiniti

Trudimo se izbjegavati čokoladu, pogotovo ako smo na dijeti, jer se tvrdi da negativno utječe na tijelo

Ne nasjedajte na priče...
Ne nasjedajte na priče... (Arhiva)
Više o

čokolada

,

mitovi

Čokolada je svima fina (dobro, ima nekih iznimki, ali generalno - svi je vole), no istovremeno vas tuče tjeskoba kad je pojedete jer mislite da ste nešto napravili loše. 

Da budemo iskreni, niste u krivu jer je većina mitova o čokoladi jednostavno pogrešna, a pogotovo neke od ovih....

Ako želiš smršaviti ne možeš jesti čokoladu - stručnjaci tvrde da se sve može jesti i ujedno izgubiti neželjene kilograme, zapravo je važno koliko se jede i koliko često. Tako da se i čokolada može jesti, samo treba paziti na preporučeni unos kalorija.

Čokolada je štetna - čokolada, pogotovo crna, sadrži zdrave nutrijente uključujući željezo i antioksidante koji pomažu u borbi protiv stresa, piše Eatthis.com.

Čokolada može uzrokovati povećanje šećera u krvi - iako sadrži prerađeni šećer, isto tako sadrži i vlakna i antioksidante. Ako vam se jede čokolada, a bojite se povećanja šećera odaberite crnu ili čokoladu s manje šećera, savjetuju stručnjaci.

Čokolada uzrokuje akne - iako šećer može pogoršati postojeće stanje kod osoba sklonih aknama, nema dokaza da čokolada uzrokuje prišteve. Na to utječu brojni faktori kao što su hormoni, tip kože, genetika, dob, njega kože i vanjski faktori, navode stručnjaci.

02.08.2022. 13:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    02.08.2022. 19:50
    Cokolada zakon
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh