« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
BIZARNO

Misteriozna "ping pong" jaja u supermarketima diljem Kine

"Istraga je pokrenuta pošto su se potrošači požalili da su kupili lažna jaja", rekao je vladin dužnosnik komentirajući jaja koja poskakuju nakon kuhanja

Fotografija vijesti
Više o

Kina

,

sanitarna inspekcija

,

jaja

Kineski mediji izvještavaju kako su vlasti u toj zemlji počele provoditi istragu o tzv. „ping pong" jajima, koja nakon kuhanja odskakuju i uzrokuju neplodnost u muškaraca, a prodaju se u supermarketima diljem Kine kao normalna kokošja, prenosi Hina.

Jaja su također i pretvrda za jelo, što izaziva sumnju da su umjetna, pošto su se u relativno malom broju pojavila na kineskom tržištu, javlja agencija Xinhua. "Istraga je pokrenuta pošto su se potrošači požalili da su kupili lažna jaja, koja je proizveo netko željan profita", dodaje agencija.

Međutim, tvrdoća jaja može biti i prirodna pojava, koja se događa kada kokoši konzumiraju velike količine hrane obogaćene sastojkom gosipolom, koji veže proteine u žumanjcima.

Zabrinutost za sigurnost hrane u Kini je gotovo svakodnevna pojava, gdje su priče o umjetnom ulju za kuhanje, kontaminiranom mlijeku ili lubenicama koje eksplodiraju često pojavljuju u medijima.

10.02.2012. 12:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh