« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
STOP ACTA!

Njemačka za sada neće potpisati zloglasni ACTA

Nakon što su Poljaci prvi ustali protiv ACTE, pridružili su se i manje zemlje, a sada i europska supersila

ACTA je na putu u ropotarnicu povijesti
Više o

ACTA

,

ratifikacija

ACTA je izazvala pravu buru negodovanja u Europi, jer nakon što je i Obama morao odgoditi svoju SOPU EU birokrati su pokušali napraviti spačku i natjerati članice na potpis i to u Japanu. Neki su nasjeli i potpisali, neki se i pokajali, kao na primjer slovenska veleposlanica, a nekima to ne pada na pamet.

ACTA ne može stupiti na snagu dok je ne potpiše svih 27 zemalja članica i ne bude ratificirana u svim parlamentima, no sada se čini da je ispala mrtvo slovo na papiru.

Poljaci su prvi imali hrabrosti javno reći da im se ne sviđa i da je neće potpisati, a kamoli ratificirati. Pridružili su im se Slovaci, Česi i Latvijci sa svojim odgodama potpisa, a sada su protivnici ACTE dobili najjačeg saveznika, Njemačku.

Nijemci su hladno izjavili da će odgoditi potpisivanje na neodređeno vrijeme, što je teški udarac američkim nastojanjima da veže cijeli svijet uz sebe i nastavi sa spektakularnim glupostima poput hapšenja Kima Dotcoma. Kako sada stvari stoje, razjedinjena Europa približava se po pitanju privatnosti i sigurnosti na internetu, a medijska industrija ovim je putem ponovno dobila poruku da se mora bolje potruditi i staviti razumne cijene na svoje proizvode.

10.02.2012. 15:28:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh