« Život
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
FEMS

Miroslav Radman dobio najprestižniju europsku nagradu iz mikrobiologije

Profesor Radman peti je dobitnik Lwoffove nagrade, iznimnog priznanja koje će mu 30. lipnja biti uručeno u Ženevi

Miroslav Radman
Miroslav Radman (Jakov Prkić/CROPIX)
Više o

Miroslav Radman

,

Lwoffova nagrada

,

mikrobiologija

Hrvatski znanstvenik dr. Miroslav Radman dobitnik je Lwoffove nagrade - najprestižnije europske nagrade na području mikrobiologije koju dodjeljuje Federacija europskih društava za mikrobiologiju (FEMS - Federation of European Microbiological Societies).

Profesor Radman, redovni član Francuske akademije znanosti, profesor izvanredne klase stanične biologije na Medicinskom fakultetu u Parizu te ravnatelj i suosnvač MedILS-a (Mediteranskog instituta za istraživanje života) u Splitu, peti je dobitnik tog iznimnog priznanja koje će mu 30. lipnja biti uručeno u Ženevi, priopćeno je danas iz Agencije McCann Erickson.

''Drago mi je da ću dobiti prvu međunarodnu znanstvenu nagradu kao hrvatski znanstvenik i to na prijedlog Hrvatskog mikrobiološkog društva'', izjavio je tom prigodom Miroslav Radman.

Nagrada nosi ime profesora Andrea M. Lwoffa, prvog FEMS-ovog predsjednika. Radi se o najprestižnijoj mikrobiološkoj nagradi koju pojedinac ili skupina znanstvenika mogu dobiti u tom području, a koju FEMS od 2000., svake treće godine, dodjeljuje za vrhunska znanstvena postignuća u mikrobiologiji.

21.04.2011. 17:56:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh