« Glazba
objavljeno prije 16 godina i 6 mjeseci

Minival - rađanje novog Novog vala

U Tvornici kulture petkom gostuju demo rock-grupe

Fotografija vijesti
Više o

Minival

,

Novi val

Zagrebačka Tvornica kulture postat će, ili barem tako neki priželjkuju, središte rađanja nove hrvatske rock -scene. Možda i pomalo nemoguća misija započet će već danas, 29. veljače, kada će u popularnom zagrebačkom klubu nastupiti tri benda, koji će na taj način otvoriti program Minival. Svojevrstan nastavak novog vala iz osamdesetih u Tvornici će se događati svakoga petka, a veliko finale održat će se 16. svibnja, kada će biti proglašeni i pobjednici.

Žiri je sastavljen od mladih glazbenika, kritičara, novinara i medijskih djelatnika koji će od predstavljenih izvođača odabrati najbolje bendove koji imaju ‘faktor x’ potreban za nastanak budućih zvijezda. Ida Prestner je glavna glasnogovornica i predsjednica žirija koji čine Marin s portala www.earbugs.com, Remi iz Elementala i DJ Karlito iz ekipe Blackouta.

Ovoga petka u Tvornici niz od 13 koncerata otvaraju Ruiz, The Rock Flock i The Spanish Inquisition, u rock’ n’ roll stilu, a u nadolazećim tjednima svakog petka u Tvornici nastupit će po tri benda različitih glazbenih žanrova; zastupljeni će biti  hardrock, reggae, ska, acid jazz, blues, hip- hop.... Svaki bend koji nastupi osigurava mogućnost da se neka njihova pjesma zavrti i na Otvorenom radiju u sklopu T-Mobile Music Factory emisije, a spominju se i nagrade u obliku vrijedne glazbene opreme.

Organizatori Minivala napominju da je program nastao kao izraz frustracije što se u zadnjih deset godina nije istaknuo nijedan novi relevantan izvođač na hrvatskoj rock-sceni. U isto vrijeme, stotine bendova uporno vježba u garažama, snima demo snimke i povremeno nastupa u malim underground prostorima, no konačno je, tvrdi se, stigao trenutak da se i njih čuje. Koliko u svemu tome ima mjesta optimizmu, provjerite već večeras. Za ulazak u Tvornicu platit ćete 25 kn.

Piše: Piše: Marko Podrug
29.02.2008. 01:45:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh