« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
I BALKAN NA TAPETI

Ministri G8 u Kanadi na sastanku o prijetnjama svjetskoj sigurnosti

Iran i Sjeverna Koreja bit će dio tema vezanih za nuklearno oružje, Afganistan, Pakistan i Jemen kada je riječ o terorizmu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Afganistan

,

terorizam

,

Iran

,

Pakistan

,

BiH

,

Sjeverna Koreja

,

Jemen

,

G8

,

Kanada

,

nuklearno oružje

Ministri vanjskih poslova zemalja G8 sastat će se u ponedjeljak i u utorak u Kanadi kako bi razgovarali o prijetnjama svjetskoj sigurnosti: širenju nuklearnog oružja, terorizmu i "regionalnoj nestabilnosti" koji bi mogli izazvati krizu.

Te teme koje najavljuje više vlada odgovaraju točno određenim zemljopisnim područjima: Iran i Sjeverna Koreja što se tiče nuklearnog oružja, Afganistan, Pakistan i Jemen kada je riječ o terorizmu, a Latinska Amerika i Bosna i Hercegovina bit će tema u svezi s potencijalno destabilizirajućim napetostima.

Konferencija koja se održava u Gatineauu, pokraj Ottawe, priprema je za susret na vrhu predsjednika država G8 u Muskoki, u Ontariju, 25. i 26. lipnja. Skupinu G8 čini sedam industrijski najrazvijenijih zemalja Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Velika Britanija, Sjedinjene Države i Kanada te Rusija.

Neposredno prije početka ministarske konferencije G8 u ponedjeljak navečer, ministri vanjskih poslova pet arktičkih zemalja (Kanada, Danska, Norveška, SAD i Rusija) sastat će se u Gatineauu kako bi pokušali ojačati suradnju u toj regiji čija prirodna bogatstva potiču pohlepu i zabrinutost, koju najviše ističe Moskva. (hina/metro-portal)

28.03.2010. 22:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh