« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
JOSIP FRIŠČIĆ:

Ministar Šuker nije prevario koalicijske partnere

Nije dobra klima da se koalicijski partneri bave samo svojim užim područjima, poručio je Friščić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Vlada

,

HSS

,

Josip Friščić

,

Ivan Šuker

,

HSU

,

rebalans proračuna

,

krizni porez

,

koalicijski partneri

,

Šuker HSU ostavka

Predsjednik HSS-a Josip Friščić ne slaže se s ocjenom HSU-a da je ministar financija Ivan Šuker prevario koalicijske partnere zbog čega ta stranka traži njegovu ostavku. Friščić je rekao da ne misli kako je Šuker prevario koalicijske partnere niti da je to tako shvatio jer je on bio na tom sastanku.

Ustvrdio je i kako nije dobra klima da se koalicijski partneri stavljaju u nišu u kojoj će se samo baviti svojim užim područjima dodavši da je HSS zauzeo stav da bude odgovoran jednako za sve segmente. Vjeruje da će ostali koalicijski partneri do saborskog zasjedanja na taj način napraviti raspravu i prihvatiti rješenja.

Friščić je novinarima rekao da je bez povećanja prihodovne strane proračuna nemoguće zadržati postojeću razinu isplate na rashodnoj strani, a da bi se prihodovna strana povećala predložili su i dogovorili mjere za koje vjeruje da će ih Vlada danas utvrditi. To su krizni porez, određeni pomak u opterećivanju kad je riječ o PDV-u, trošarine, naknade za korištenje turističkog zemljišta, porez na luksuz i drugo, rekao je Friščić.

Predsjednik HSS-a je također rekao da su unutar proračuna napravljene značajne raspodjele u smjeru gospodarstva koje se odnose na potpore preko 500 milijuna kuna povećanja namijenjenih gospodarstvu. Za povećanje stope PDV-a rekao je da mnogi govore da će izazvati rast inflacije i cijena no dodao je da to mogu raditi samo oni koji se negativno ponašaju prema građanima.

Izvor: Hina

24.07.2009. 16:25:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh