« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
nesreća

Hrvatske željeznice se vade

Uprava HŽ-a odbacuje medijske kalkulacije o uzrocima nesreće nagibnog vlaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Siniša Russo/CROPIX)
Više o

nesreća Kaštela

,

Kaštela nesreća vlak

Uprava HŽ Holdinga odbacuje sve medijske kalkulacije da je današnju tešku nesreću nagibnog vlaka kod Kaštela prouzročilo loše održavanje tog dijela pruge, kao i da nagibni vlakovi HŽ-a nisu ispravno normirani i testirani na hrvatskim prugama.

Na mjestu nesreće ostalo je samo Povjerenstvo za očevid i istragu nesreće, u čijem je sastavu osam najstručnijih osoba iz HŽ infrastrukure, HŽ Vuče vlakova i HŽ Putničkog prijevoza, a koje je imenovao predsjednik Uprave HŽ Holdinga Zoran Popovac koji je i sam otišao na mjesto nesreće, priopćio je HŽ. Uprava HŽ Holdinga duboko žali zbog ovoga događaja, te obiteljima stradalih izražava duboku sućut, a ozlijeđenima želi brz oporavak.

Državna uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) navodi da je 55 putnika dobilo pomoću u splitskoj bolnici. Među ozlijeđenima je 49 odraslih i šestero djece, od kojih je 11 odraslih i šestero djece zadržano u bolnici.

U bolnicu je primljeno i devet stranaca - troje francuskih državljana,po jedan Šveđanin, Slovenac, Pakistanac, Britanac te dvoje Australaca. Za ostale putnike osiguran je prihvat i privremeni smještaj u željezničkom domu u splitskom naselju Brdima. DUSZ za sada nema informacije koje su ozlijeđene osobe zadržane u bolnici, a navodi i kako je pomoć pružena i vatrogascu DVD-a Donja Kaštela, koji je ozlijeđen prilikom spašavanja.

Izvor: Hina

24.07.2009. 19:12:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh