« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
sve ok

Ministar poručuje da nismo bankrotirali

Iz državnog proračuna su isplaćene sve plaće, mirovine i ostale obveze pa Hrvatska nije ni bankrotirala niti propala, tvrdi Šuker.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)

Predstavljajući izvješće o izvršenju Državnog proračuna za prvo polugodište ove godine Šuker je kazao da su ukupni prihodi realizirani u iznosu od 52 milijarde kuna, što je 8,6% nego prošle godine.

Najviše su podbacili porezni prihodi, ponajprije prihodi od PDV-a, i to za 5 milijardi kuna, dok su primjerice prihodi od doprinosa ostvareni na prošlogodišnjoj razini..

Rashodi su u prvom polugodištu pak iznosili 59,2 milijarde kuna i bili su za 7,9% viši nego u istom razdoblju prošle godine.

Financijskoj stabilnosti pridonijele su vladine mjere te rebalansi, a posebno posljednji, koji je omogućio izdavanje euroobveznice i daljnje zaduživanje poduzeća na domaćem tržištu.

Odgovarajući na zahtjeve s prosvjeda u organizaciji Hrvatske udruge sindikata (HUS), Jadranka Kosor je istaknula da ne može prihvatiti zahtjeve za se ukinu krizni porez i povećana stopa PDV-a, jer podaci o izvršavanju proračuna govore da su te mjere dale rezultata.

Apsolutno prihvaćam zahtjev sindikata za većom borbom protiv korupcije, izjavila je premijerka.

Kao podlogu za izradu smjernica proračuna za 2010. te projekcija za 2011. i 2012. godinu Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila i Strategiju Vladinih programa za razdoblje 2010. - 2012.

Dokument sadrži strateške ciljeve rada vlade po ministarstvima kroz 12 temeljnih područja.

Izvor: Hina

10.09.2009. 14:09:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh