« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Nisu li slatki?

Minijaturni praščići kao vaši novi kućni ljubimci

Sa svojim sitnim nosićima, malenim nožicama i velikim ušima doista izgledaju simpatično

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Daily Mail)
Više o

minijaturni praščići

,

kućni ljubimci

No dok je njihova veličina minijaturna u odnosu na veličinu prave svinje, cijena im je sve samo ne malena. Za jedan primjerak ove slatke životinjice morat ćete izdvojiti 8000 kuna.

Kao mladima težina im je samo 280 grama i nisu veći od obične šalice za čaj. Za dvije godine narastu na svoju pravu veličinu, koja se kreće oko 35 cm i 24 kg. Unatoč popularnom mitu, ove životinje izrazito su čiste i uživaju u društvu ljudi.

˝Potražnja za praščićima sve je veća, te svaki dan zaprimamo narudžbe˝ objašnjava Jane Croft koja se bavi njihovim uzgojem. ˝Nevjerojatno je koliko su brzo postali popularni, a sve više ljudi želi ih za kućne ljubimce.˝

Životinje mogu dosegnuti životni vijek od 18 godina, te su pogodne za kućne ljubimce s obzirom da ne zahtijevaju mnogo, tihe su i vrlo čiste. ˝Minijaturni praščići zahvalni su kao kućni ljubimci jer se brzo uklope u novu okolinu. Ne treba ih se voditi u šetnju, nisu bučne životinje, otporne su, a lako ih se nauči gdje trebaju obavljati nuždu. Također su vrlo inteligentne životinje te su četvrta po redu najinteligentnija vrsta poslije čovjeka, majmuna i delfina˝ dodaje Croft.

07.10.2009. 09:59:06
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    anja grabovac
    29.12.2010. 00:47
    želim ovog praščićaaaaaaaa ! gdje ga se moze kupiti ?
  2. avatar
    matea
    19.03.2011. 15:46
    ajme predivni su!!! *.*
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh