« Glazba
objavljeno prije 2 godine
NAJAVE

Mimika orkestar u VIB-u

U četvrtak 05. svibnja u VIB se vraća 19-eročlani Mimika Orkestar predvođen Makom Murtićem. (Murtićima očito umjetnost teče venama)

Mimika orkestar
Mimika orkestar (Arhiva)
Više o

Vintage Industrial Bar

,

Mimika Orkestar

U četvrtak 05. svibnja vraća nam se Mimika Orkestar, suvremeni narativni scenski jazz world spektakl.

Orkestar postoji od 2010 godine (osnovan je u Londonu) te u Hrvatskoj djeluje od 2016 godine pod vodstvom skladatelja, saksofonista, sopca i dirigenta Maka Murtića.

Orkestar je nastupio na mnogim prestižnim festivalima po Europi a same skladbe koje izvodi orkestar (autorske) su izvedene i u SADu, Kini i Kanadi, te po cijeloj Europi.

Na prethodnom albumu / suiti i živom nastupu program Mimika orkestra se bavio Staroslavenskim vjerovanjima, mitovima, i legendama u pogrebnoj procesiji.

Orkestar trenutno nastupa s dva programa, sa zamišljenom mitskom pogrebnom ceremonijom usred Balkana, te s novijim programom koji se bavi mediteranskim bazenom, kulturama i civilizacijama, kao i svakodnevnim prezentacijama i ljudskim odnosima na zamisljenom otoku usred mora, sa beskonačnim maskenbalom u narativu.

Glazba orkestra je svojevrsna kombinacija orkestralnog "third-stream" jazza, nasljedstva lokalnog folklora i progresivnog rocka. Teatralni pristup ansambla uz samu glazbu uvlači publiku u niz događaja i emocija.

MIMIKA ORKESTAR

Maja Rivić - vokal

Marta Kolega - vokal, tekstovi na programu "Altur Mur"

Dunja Bahtijarević - vokal

Nika Bauman - flauta

Leo Beslać - flauta, sintisajzeri

Jelene Ilčić - oboa

Marko Lucijan Hraščanec - sopran saksofon, alt saksofon

Vojkan Jocić - tenor saksofon

Marko Gudelj - bariton saksofon

Zvonimir Bajević - truba

Valdemar Kušan - truba

Luka Žužić - trombon

Jurica Rukljić - ventil trombon, tuba

Joe Kaplowitz - tuba

Josip Šustić - el. gitara, klasična gitara

Viktor Slamnig - bas gitara

Nenad Kovačić - udaraljke

Mario Petrinjak - bubnjevi

Mak Murtić - dirigent, skladatelj, aranžer

Program sufinanciran putem Natječaja "Jer svirati se mora 2" provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. Ulaznice za koncertu u Vintageu iznose 60 kn u pretprodaji, odnosno 80 kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Grif & VIB (Savska 160).

28.04.2022. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh