« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
IVO JOSIPOVIĆ

Milsim da će Brammertz prepoznati napredak Hrvatske

Predsjednik je rekao kako smatra da će glavni tužitelj Haaškog suda prepoznati napredak Hrvatske u ispunjavanju uvjeta Haaškog suda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Hrvatska

,

Serge Brammertz

,

Ivo Josipović

Nakon središnje svečanosti u povodu 19. obljetnice Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske, predsjednik Josipović rekao je novinarima kako vjeruje da je "Brammertz stekao potpuniju sliku" nakon razgovora s njim, s premijerkom Jadrankom Kosor i s glavnim državnim tužiteljem Mladenom Bajićem.

"On će, naravno, dati svoju ocjenu, nećemo ga pritiskati, ali ja mislim da će napredak Hrvatske biti prepoznat", rekao je Josipović.

Hrvatska je učinila sve što može, rekao je Josipović i zaključio da ima puno povjerenje u ono što hrvatska vlada čini na ispunjavanju zahtjeva Haaškog suda te da "ćemo, ako ima nedostataka koje možemo otkloniti, to naravno i učiniti".

Nakon razgovora u Zagrebu Brammertz će Vijeću sigurnosti UN-a poslati pisano izvješće koje će usmeno predstaviti u New Yorku, najvjerojatnije 18. lipnja, u sklopu redovita polugodišnjeg izvješća o suradnji zemalja regije s ICTY-jem. O njegovoj će ocjeni gotovo sigurno ovisiti otvaranje 23. poglavlja Pravosuđe i temeljna prava u pregovorima s EU-om. (hina/metro-portal)

28.05.2010. 23:27:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh