« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
ZBOG ZASTRAŠIVANJA

Milinovića čeka prijava sudu časti liječničke komore

Predsjednik KoHOM-a ministra će, osim prijave HLK-u, tužiti zbog klevete.

(Nenad Dugi, CROPIX)
Više o

HZZO

,

Darko Milinović

,

Hrvatska liječnička komora

,

dr. Mario Malnar

,

KoHOM

,

kleveta

,

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine

,

sud časti

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) oštro su odgovorili na današnje izjave ministra Darka Milinovića, te metode HZZO-a i Ministarstva zdravstva u provođenju najavljenih mjera zastrašivanja obiteljskih liječnika. Obiteljski liječnici poručili su da se kazne obiteljskim liječnicima ne definiraju Zakonom, nego ugovorom s HZZO-om, gdje su pobrojane kazne za svako kršenje ugovora.

U priopćenju KoHOM-a stoji da 10 posto sredstava koja bi trebala biti uskraćena standardnom timu obiteljske medicine od 1.700 pacijenata, iznosi oko 3.000 kuna, a ta su sredstva namijenjena zdravstvenoj zaštiti osiguranika pa njihovo uskraćivanje može dovesti do smanjenja zdravstvene zaštite. Takvo oduzimanje, napominju liječnici, je protuzakonito i čini još jedan u nizu nezakonitih poteza HZZO-a.

Revoltirani liječnici poručili su i kako će predsjednik KoHOM-a Mario Malnar tužiti ministra zdravstva Darka Milinovića sudu časti Hrvatske liječničke komore i građanskom sudu zbog klevete.

Obiteljske liječnike u medijskim nastupima već mjesecima prozivaju kao kriminalce, kradljivce i lažljivce što je nedopustivo, poručili su članovi KoHOM-a i dodali kako istovremeno zdravstvena vlast ne nudi rješenja za probleme koji proizlaze u radu liječnika.

Izvor: Hina

02.06.2009. 15:14:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh