« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ZBILJA

Milinović ništa ne zna o crnim fondovima HDZ-a

VIDEO - Ministar se hvali kako njegovo ministarstvo nema veze s Fimi medijom, a da je Sanader ukrao i 100 kuna prijavio bi ga

Darko Milinović
Darko Milinović (Bruno Konjević/Cropix/Infopunkt)
Više o

Darko Milinović

,

Ivo Sanader

Potpredsjednik vlade i ministar zdravstva Darko Milinović danas je odbacio napise iz Večernjeg lista da je bio na platnoj listi crnog fonda HDZ-a, koji je navodno postojao pod političkim pokroviteljstvom bivšeg premijera Ive Sanadera.

''Da je Ivo Sanader ukrao 100 kuna prijavio bih to", izjavio je Milinović na izvanrednoj konferenciji za novinare koju je sazvao u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi.

Milinović tvrdi da Sanader od njega nije tražio da sklapa ugovore s bilo kim, te da prema njegovim saznanjima nije predmet nikakve istrage USKOK-a. Najprije je rekao da je danas zvao USKOK, kako bi se uvjerio je li predmet istrage, a na novinarsko upozorenje da je  protuzakonito dobivati informacije o uskočkim predmetima, odmah je zanijekao da je zvao USKOK.

Izjavio je da ne zna za postojanje crnih fondova u HDZ, te naglasio da bi ih prijavio kada bi znao za njih. Dodao je da u tri godine njegovog mandata ministarstvo nije poslovalo s Fimi medijom niti bilo kojom drugom agencijom koja se u posljednjih godinu i pol dana spominje u aferama.

Ministar je naveo primjer kako je iz legalne blagajne HDZ u više navrata preuzeo ukupno 70.000 kuna donacija za crkvu u Bilaju.

Milinović je rekao i da se danas čuo s premijerkom Kosor koja mu je izrazila potporu. Više puta je naglasio da je ponosan što je ostao nedirnut u aferama koje se pojavljuju, ''posebice stoga što u svom resoru kontrolira 23 milijarde kuna". (Infopunkt/metro-portal)

18.11.2010. 14:23:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh