« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NE ZNAJU S LOVOM....

Milijuni Britanaca žive iznad svojih mogućnosti

Skoro 7 milijuna Britanaca ne želi promijeniti način života i troše kao da recesije nema

Britanci ne znaju s novcem
Više o

Velika Britanija

,

recesija

,

potrošnja

,

osobne financije

Prosječnom je Britancu potrebno otprilike 1,700 funta (skoro 15,000 kuna) za pokrivanje mjesečnih troškova što iznosi više od prosječne plaće. Kako prihodi ne prate troškove, godišnje su prosječno u minusu 4,320 funta objavio je britanski osiguravatelj Bright Grey.

Čak trećina ljudi kaže da trošenje novca ugrožava njihov kućni budžet, a osam posto njih priznaje da su zbog prevelikog trošenja novaca u dugovima.

Trideset posto ih kaže da previše troše "zato što moraju", dok ih 21 posto priznaje da toliko vole svoj način života da ga se ne žele odreći. Petnaest prosto ih pak kaže da su "jednostavno beznadežan slučaj kad je u pitanju novac". Jedanaest posto ih je priznalo da su podigli kredit da bi mogli pratiti životni stil svojih prijatelja koji zarađuju više od njih.

Prema jednom drugom istraživanju Britanci prosječno svakog mjeseca osiromašuju svoju ušteđevinu za sto funta kako bi pokrili svakodnevne troškove. Pozitivno je to da u te troškove ulaze i troškovi za doškolovanje koji daju naslutiti da su mnogi ipak razmišljaju o budućnosti.

 

11.11.2010. 09:57:35
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZarađujemMasno
    11.11.2010. 12:31
    Ionako će sve otići u k.. pa šta ih briga neka žive
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh