« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
YOUR PHONE

Microsoft testira aplikaciju koja kombinira Android i Windows u jedan ekosustav

Microsoft je prvi put predstavio Your Phone aplikaciju na svojoj konferenciji za razvojne programere (Build) u svibnju ove godine

YourPhone kombinira Android i Win10
YourPhone kombinira Android i Win10 (Microsoft)
Više o

Android

,

Windows 10

,

Your Phone

Microsoft sve agresivnije potiče korištenje svog operativnog sustava. Ovih dana objavili su testno izdanje aplikacije pod nazivom Your Phone, koja kombinira Android i Windows 10 u jedan holistički ekosustav.

Microsoft je prvi put predstavio Your Phone aplikaciju na svojoj konferenciji za razvojne programere (Build) u svibnju ove godine. Ova aplikacija je analogija "Continuuma" , poput rješenja koje ima Apple za iPhone i Mac (iOS i MacOS). Pojednostavljeno, omogućava da kada počinjete raditi nešto na jednom uređaju ( bilo pod Android ili Windows sustavom) možete nastaviti raditi u na drugom u realnom vremenu izbjegavajući žičnu vezu.

Do daljnjega, Your Phone aplikacija nije dostupan u katalogu Google Playa. Distribuira se isključivo putem Microsoft Store za Android 7.0 i noviji. Također se može testirati samo kao dio najnovijeg ažuriranja tvrtke Microsoft - Windows 10 Insider Preview Build 17728, pod kodnim nazivom Redstone 5.

Za sada ova softverska kombinacija nudi povlačenja i ispuštanja fotografija izravno s pametnog telefona u Office i neke Windows aplikacije. No, Microsoft obećava, stalno širenje. U sljedećim ažuriranjima bit će dodana mogućnost zrcaljenja obavijesti i integracija aplikacija za razmjenu poruka . Potonja tehnički dopušta korisnicima slanje i primanje poruka na pametnim telefonima i zatim nastaviti od prekida na uređajima sa sustavom Windows 10.

Osim toga, Microsoft planira implementirati jedan zajednički međuspremnik, tako da tekst koji je kopiran na računalu sa sustavom Windows 10 odmah postaje dostupan na pametnom telefonu. 

Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal

Piše: Sanja Ledinek
26.08.2018. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh