« Biznis
objavljeno prije 7 godina
TAKO TREBA!

Microsoft napao američku vladu zbog špijunskog softvera

Vlade širom svijeta trebaju ovaj napad tretirati kao poziv za buđenje te razmišljati o štetama za građane od skrivanja tih slabosti i njihova iskorištavanja, kaže šef Microsofta Brad Smith

NSA je širom otvorila vrata hackerima
NSA je širom otvorila vrata hackerima (Arhiva)
Više o

Microsoft

,

špijunaža

,

NSA

,

Brad Smith

Predsjednik Microsofta Brad Smith u blogu objavljenom u nedjelju čini se da je priznao ono što su već mnogi stručnjaci zaključili - tvorci ucjenjivačkog virusa iskoristili su program za hakiranje koji je stvorila američka Nacionalna sigurnosna agencija a koji je 'iscurio' u travnju.

"To je novi obrazac u 2017.", napisao je Smith. "Vidimo da se saznanja o ranjivosti sustava, koje je CIA skrivala, pojavljuju na WikiLeaksu a sada su takva saznanja ukradena Nacionalnoj sigurnosnoj agenciji i to je naštetilo korisnicima širom svijeta".

On je time nalio ulje na vatru rasprava o tome kako bi vladine službe i agencije morale uravnotežiti vlastitu želju da skrivaju slabosti računalnih sustava kako bi ih iskoristile za špijuniranje i kibernetički rat s interesom javnosti da se tehnološke tvrtke upozori na slabosti programa kako bi se stvorile zakrpe koje će pojačati sigurnost korisnika na internetu.

"Ovaj napad pruža još jedan primjer zašto je toliki problem kad vlade skupljaju saznanja o slabostima", napisao je Smith. Dodao je da vlade širom svijeta trebaju ovaj napad tretirati kao poziv za buđenje te razmišljati o štetama za građane od skrivanja tih slabosti i njihova iskorištavanja".

NSA i Bijela kuća nisu željeli komentirati napad Microsofta.

15.05.2017. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh