« Biznis
objavljeno prije 7 godina
ZAPAMTITE

Nova pravila za nezaposlene

Nezaposleni su do sada imali razne obaveze koje su bile prilično depresivne - javljanje referentu kao da ste na uvjetnoj ili pisanje dnevnika traženja posla, vjerojatno najgori dio priznavanja koliko ste neuspješni

Dragi savjetniče, i opet sam bio neuspješan...
Dragi savjetniče, i opet sam bio neuspješan... (Arhiva)
Više o

nezaposlenost

,

dnevnik traženja posla

Nezaposlenost u Hrvatskoj pada, no ne zato što gospodarstvo raste i otvaraju se nova radna mjesta, već zbog egzodusa radno sposobnih stanovnika Tužne naše u zemlje gdje radom mogu osigurati makar pristojan život.

Svatko tko je došao na burzu svakoga se mjeseca izlagao prilično depresivnim aktivnostima - morao se javiti svom referentu/savjetniku, baš kao da je pušten iz zatvora na uvjetnu, a uz to je morao napisati i poslati još goru stvar - dnevnik traženja posla.

Ako je nezaposlena osoba bila imalo poduzetna i pokušavala pronaći posao, jednom mjesečno morala se podsjetiti koliko je zapravo neuspješna i jadna - trebala je to staviti na papir, suočiti se s ružnim brojkama i još ih poslati nekome kao dokaz svoje muke...

No, izgleda da se nekome u državnom aparatu upalila lampica, pa se u novim pravilnicima koje priprema Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te dvije obaveze izbacuju, uz još cijeli niz novosti.

Ipak, iako se dnevnik ukida, nezaposlena osoba svog će savjetnika i dalje informirati o ishodima javljanja na slobodna radna mjesta. Aktivno traženje posla tako i dalje podrazumijeva da će nezaposlena osoba sudjelovati u individualnim konzultacijama, grupnom informiranju, radionica za stjecanje vještina aktivnog traženja posla, utvrđivanju aktivnosti i ciljeva profesionalnog plana s rokovima provedbe..

Još da počnu otvarati nova radna mjesta...

14.05.2017. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh