« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Michelle Obama ‘zvijezda večeri’

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

američki izbori

,

Michelle Obama

Samo nas još desetak dana dijeli od konvencije Demokratske stranke u Denveru na kojoj će Barack Obama i službeno biti imenovan kandidatom za 44. američkog predsjednika.

Već je najavljeno da će četverodnevna konvencija, koja počinje 25. kolovoza, biti najspektakularnija do sada. Osim uobičajenih zastava, transparenata, plakata i konfeta pravi ‘show’ će početi obraćanjem Michelle Obama, supruge senatora iz Illinoisa. To je prvi put da se supruga jednog kandidata obraća već na prvoj večeri konvencije.

Demokratski spin doktori ovime žele ‘izgladiti’ njezin negativan publicitet koji je zadobila nakon što je rekla da se ‘samo zbog kampanje osjeća ponosnom što je Amerikanka’ ili da si ‘za državnu subvenciju od 600 dolara čovjek može kupiti samo par naušnica’.
Iako je Obama pobijedio Hillary Clinton, sada  svi željno iščekuju treću večer kada će se birati potpredsjednički kandidat. Iako se šuškalo da najviše izgleda ima John Edwards, to više nije moguće nakon što je priznao da je tijekom 2006. varao suprugu. Time se još jednom vrata Bijele kuće otvaraju Hillary Clinton. Možda baš zato njezin suprug Bill nije utješio Edwardsa jer prijevara ne mora nužno značiti i kraj karijere.

Piše: Piše: Dorino Manzin
14.08.2008. 22:55:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh