« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Glamour

Michelle Obama i Rihanna su žene godine

Magazin Glamour izabrao je 12 žena koje su dale doprinos zaštiti okoliša, znanosti ili poslu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Rihanna

,

L’Oreal

,

Michelle Obama

,

Serena Williams

,

Stella McCartney

Američka prva dama Michelle Obama, pjevačica R&B-a Rihanna i britanska modna dizajnerica Stella McCartney nalaze se među 12 žena koje je magazin Glamour izabrao za žene godine.

Godišnju nagradu za žene godine Glamour dijeli već 20 godina, pod pokroviteljstvom glavnog sponzora L'Oreala, i njome odaje priznanje ženama za velik doprinos zaštiti okoliša, poslu, športu, modi, znanosti i zabavi.

Pjevačica s Barbadosa nagrađena je jer je javno progovorila o zlostavljanju u obitelji, pošto ju je pretukao bivši momak Chris Brown, i pozvala ostale žene da je slijede u tome. Michelle Obama je nagrađena kao uzor mlađim naraštajima žena, a kći bivšeg Beatlesa za predanu borbu za prava životinja i kreacije bez krzna ili kože.

Među ženama godine su i tenisačica Serena Williams, za osnivanje zaklade za financiranje obrazovanja američkih studenata, i novinarke Laura Ling i Euna Lee, koje su dio godine provele u sjevernokorejskom zatvoru.

Političarke na popisu "žena godine" predstavljaju prva američka veleposlanica pri UN-u afroameričkog podrijetla Susan Rice i kalifornijska prva dama Maria Shriver.

Glamour je nagradio i aktivisticu za ljudska prava Mayu Angelou, pedijatricu Jane Aronson, čelnicu svjetske zaklade za siročad, i Marissu Mayer, jednu od čelnica Googlea. (hina/metro-portal)

10.11.2009. 15:07:08
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Chic
    10.11.2009. 16:10
    umrijet ću od smijeha....
    kak se oni samo međusobno časte.. Obamica nije napravila ništa za nikoga (dapače, posao u bolnici joj je bio odbijanje ljudi kojima treba pomoć), osim što je crnkinja i sama si slaže krpice za foto session.
    A Rihanna, produkt glazbene industrije.. no comment
  2. avatar
    Parabola
    10.11.2009. 21:37
    ovo je stvarno odvratno. Jedna pevaljka i jedna domaćica. Možda je ona pedijatrica i zaslužila nominaciju, ali ostale... samo biznis, lova i novi svjetski poredak to je to.
  3. avatar
    rogerturc
    01.06.2023. 04:12
    Ovo je prilično odvratno gledati. Dvije žene, jedna pjevačica, a druga domaćica. Možda je ona pedijatrica i treba je razmotriti za nominaciju, ali ostali... pa, njih zanima samo novac, lova i novi globalni poredak.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh