« Fun
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
CUBE RULEZ!!

Michelangelovo remek djelo od Rubikovih kocaka

Trebalo je jedanaest ljudi i više od 400 sati rada za Michelangelovu Božju ruku

Božja ruka od Rubikovih kocaka
Božja ruka od Rubikovih kocaka (Cube Works Studio)
Više o

Michelangelo

,

posljednja večera

,

Leonardo da Vinci

,

Cube Works Studio

,

Božja ruka

,

Rubikove kocke

Cube Works Studio napravio je remek djelo od remek djela, reproduciravši Michelangelovu poznatu Božu ruku sa svoda Sikstinske kapele. Svaka od upotrijebljenih Rubikovih kocki ručno je namještena tako da boje savršeno odgovaraju svom mjestu na slici.

Božja ruka samo je početak, jer ambiciozna ekipa predvođena Joshom Chalomom ima namjeru izraditi reprodukciju čitavog svoda kapele i objesiti ga na strop studija. Konstrukcija će imati 50 tona i sastojat će se od 250 tisuća Rubikovih kocki.

Naravno, računala su odigrala ključnu ulogu u cijelom projektu, jer je više od pola vremena utrošeno na simulaciju koja je davala kombinacije boja na plohama Rubikovih kocki.

Nakon što su odabrali Michelangelovo djelo za reprodukciju, snimke su pikselizirali i dosta dugo se mučili s određivanjem sjena, tonova i dubine boja. Najveće su probleme zadavale pukotine na originalnom djelu koje su željeli što vjernije reproducirati, a ni boja kože Adama i Boga nije bila ništa lakši zadatak.

No, pošto je ekipa iz Cube Works Studia specijalizirana za reprodukcije slavnih dijela Rubikovim kockama, a u portofoliu imaju i savršeno izrađenu Posljednju večeru Leonarda da Vincija, ni Michelangelo nije prevelik zalogaj.

Pogledajte veličanstvenu reprodukciju Posljednje večere:

23.04.2011. 14:37:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh