« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
KRAJ PAUZE

Michael Phelps se vratio bazenu i pobjedama

Iako su vremena bila daleko od rekorda, Phelps je bio zadovoljan svojim nastupom.

Fotografija vijesti
Više o

plivanje

,

Michael Phelps

,

Bob Bowman

Najbolji plivač svih vremena Amerikanac Michael Phelps (23) u petak navečer nastupio je na prvom natjecanju nakon devet mjeseci pauze i rekordnih osam zlatnih medalja na OI u Pekingu. Na plivačkom mitingu u Charlottei u manje od sat vremena pobijedio je na 200m slobodno i na 100m leptir.

"Na zagrijavanju sam se čudno osjećao budući da mi je ovo bilo prvo natjecanje nakon OI u Pekingu. No, to i nije bilo toliko važno, jer sam bio uzbuđen što se ponovno utrkujem. To je na kraju najvažnije, jer još uvijek uživam u utrkama", kazao je Phelps, koji je posve zaboravio na neugodni incident kad je snimljen da puši marihuanu, zbog čega je odradio tromjesečnu suspenziju.

"Mislim da pripreme za Svjetsko prvenstvo u srpnju idu dobro, možda čak i bolje od planiranog, a miting u Charlottei odlično mi se uklopio u program priprema", dodao je Phelps.

Oduševljen je i njegov trener Bob Bowman, koji je rekao: "Phelps je mentalno jači negoli ranije. Zadovoljan sam njegovim nastupom, posebice na 100m leptir, gdje je bio impresivan. Mislim da i on može biti zadovoljan".

U subotu Phelpsa na mitingu u Charlottei ponovno očekuje dvostruki program, ali sada u disciplinama u kojima se nikad prije nije natjecao, na 50m slobodno i 100m leđno. (hina/metro-portal)

16.05.2009. 14:33:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh