« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
NOVI REKORD MITINGA

Blanka u Splitu preskočila 204

Iako nije uspjela preskočiti 206, Blanka je izjavila kako je iznimno zadovoljna rezultatom.

(Vladimir Dugandžić, CROPIX)
Više o

Split

,

atletika

,

Blanka Vlašić

,

skok u vis

,

ASK

,

Viktorija Dobrinskaja

,

Barbara Lalakova

,

Helena Gilja

,

atletski miting Split

Najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić na međunarodnom atletskom mitingu na splitskom stadionu Park mladeži pobijedila preskočivši 204 centimetra, čime je popravila svoj rekord mitinga i rekord stadiona od 201 cm kojeg je postavila lani.

Blanka je bezuspješno pokušala preskočiti 206 centimetara, ali je nakon natjecanja izjavila kako je iznimno zadovoljna i pobjedom i rezultatom.

"Nisam očekivala ovako dobar rezultat jer je podloga premekana i više je za trening a manje za natjecanja tako da sa 204 cm preskočenih ostvarila sam najbolji ikad postignuti rezultat u svojem Splitu, rekla je Blanka, koja je dodala da joj današnji rezultat daje novo samopouzdanje ali da je to, kako je kazala, još daleko od njenih pravih rezultata. Najavila je kako će iduća tri tjedna trenirati pripremajući se za seriju mitinga uoči svjetskog prvenstva u Berlinu.

Drugo mjesto u ženskom skoku uvis sa preskočenih 180 cm podijelile su Viktorija Dobrinskaja (Ukrajina) i Barbara Lalakova (Češka), dok je četvrto mjesto sa preskočenih 165 cm osvojila Helena Gilja iz zagrebačkog Agrama.

Vrijedan rezultat na današnjem atletskom mitingu u Splitu ostvario je mladi atletičar splitskog ASK-a Hrvoje Udiljak pobijedivši u disciplini 200 metara s rezultatom 21 sekundu 64 stotinke čime je ostvario normu za Europsko juniorsko prvenstvo u kategoriji do 19 godina koje će se u srpnju ove godine održati u Novom Sadu.

Bacač kugle Neđad Mulabegović iz riječkog Kvarner-autotransa pobijedio je hicem od 20.80 m čime je ostvario B normu za Svjetsko atletsko prvenstvo ovog ljeta u Berlinu. (hina/metro-portal)

16.05.2009. 21:13:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh