« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ZVJEZDANI CIKLUS

Michael Camillo ostavio bez daha u Zvjezdanom ciklusu

Svojim jedinstvenim pijanističkim stilom, ali i svojom zarazno toplom i neposrednom pojavom već od prvog trena očarao je publiku

Michael Camillo podigao je publiku na noge
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Zvjezdani ciklus

,

Michael Camillo

Duhovita doskočica slavnog maestra Slatkina pokazala se točnom! U petak 14.10. vatrogasci doduše nisu morali ući u veliku dvoranu Vatroslava Lisinskog kako bi ugasili požar na klaviru nakon koncerta, ali je zagrebačka publika do usijanja zažarila svoje dlanove kako bi nagradila i pozdravila "tropsku oluju za klavirom" - karipsku glazbenu senzaciju Michela Camila.

Na spektakularan način tako je započeo novi i ekskluzivni ciklus Zagrebačke filharmonije -
Zvjezdani ciklus - i već u prvom svom izdanju u potpunosti opravdao naziv, ponudivši izvanserijski glazbeni doživljaj kojeg ćemo još dugo pamtiti. Koncert je održan u organizaciji Zagrebačke filharmonije, tvrtke G.A.D. PRODUKCIJA i Hrvatskog društva skladatelja.

Stojećim ovacijama zagrebačka je publika ispratila blistavog Camila, a još je dugo nakon koncerta brujalo hodnicima zagrebačke palače glazbe od oduševljenih komentara svih prisutnih. Camilo je pokazao da je all-around glazbenik koji s jednakim uspjehom osvaja prostore i klasike i jazza, ali i da je puno više od toga.

Svojim jedinstvenim pijanističkim stilom, ali i svojom zarazno toplom i neposrednom pojavom već od prvog trena očarao je publiku, a sve one riječi o "tropskoj oluji", "elektrificirajućim izvedbama" i "glazbenim čudima" kojima je najavljivan ovaj glazbeni spektakl, sada su dobile svoju potvrdu.

Michel Camilo, potvrdit će vam to svi koji su ga u petak doživjeli, jest doista - čudo!
Briljirao je u svom Prvom klavirskom koncertu i doslovno oljuštio tintu s Gershwinove partiture u slavnoj Rapsodiji u plavom, a svojim pristupom zarazio je i cjelokupni orkestar Zagrebačke
filharmonije koji ga je zdušno pratio i s njim muzicirao. Odlične su bile i izvedbe uvodnog
Danzona br. 1 Artura Marqueza, kao i atraktivnih plesova iz baleta Estancia Alberta Ginastere, a izvedbama je ravnao izvrsni španjolski maestro Ernest Martínez Izquierdo.

Oduševljenoj publici očigledno zadovoljni Camilo podario je i čak 2 solistička dodatka, dvije
poznate uspješnice sa svojega repertoara: Camilova poznata Caribe i slavna Spain Chicka Coree bile su izvedbe za čiji opis jednostavno ponestaje riječi.

Druženje publike nakon koncerta nastavilo se još dugo u noć u predvorju dvorane uz čašu
jubilarnog vina Zagrebačke filharmonije i odličnu glazbu uživo banda JazzIVA.

Svi koji su u petak doživjeli Camila na prvom koncertu Zvjezdanoga ciklusa sada nakon koncerta zasigurno će vam potvrditi da je tamo doista vrijedilo biti, a za sve one koji to nisu uspjeli poruka je samo jedna: Već 2.12. Zvjezdani ciklus nastavlja svoj međuplanetarni glazbeni let glazbenicom zvjezdanoga sjaja: u Zagreb stiže američka žena godine, operna superzvijezda 21. stoljeća, najjednostavnije rečeno: Diva - Denyce Graves!

A Zagrebački filharmoničari nastavljaju uzbudljivu 140. koncertnu sezonu

15.10.2011. 10:00:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh