« Svijet
objavljeno prije 14 godina
IZVJEŠĆE:

Mianmarska hunta uz pomoć Pjongjanga radi na nuklearnom programu?

Mianmarski mediji navodno su u posjedu tajnih dokumenata koji dokazuju nukleranu suradnju sa Sjevernom Korejom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Sjeverna Koreja

,

nuklearni program

,

Mianmar

,

Pjongjang

,

povlačenje radnici

,

novotel hotels

Mianmarska hunta uz pomoć Sjeverne Koreje radi na nuklearnom programu, ističe se u medijskom izvješću objavljenu u petak, koje se poziva na izjavu jednog časnika, prebjega iz mianmarske vojske, i na "tajne dokumente".

Među dokumentima mnoštvo je fotografija koje potvrđuju da režim vrhovnog zapovjednika Thana Shwea posjeduje nuklearne planove i da gradi podzemne tunele te svjedočenje jednog prebjega, objavila je televizija Al Džazira na svojoj inernetskoj stranici.

Američki demokratski senator Jim Webb u četvrtak je u zadnji čas otkazao putovanje u Mianmar, pošto se upoznao s tim izvješćem koje su sastavili mianmarski radio i televizija u progonstvu Democratic Voice of Burma (DVB) sa sjedištem u Norveškoj.

Webb je svoju odluku obrazložio činjenicom da te informacije obuhvaćaju "nove podatke koji upućuju da mianmarska vlada možda surađuje sa Sjevernom Korejom u izradi nuklearnog programa".

"Optužbe (Jima Webba) nemaju nikakva temelja", rekao je mianmarski čelnik, bez ikakva drugog komentara. Al Džazira dodaje da su tuneli izgrađeni uz pomoć Sjeverne Koreje. Sjedinjene Američke Države su u petak potvrdile da su "zabrinute jačanjem vojne suradnje" Mianmara i režima u Pjongjangu. (hina/metro-portal)

04.06.2010. 19:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh