« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
NAJAVE

Metal legende Fates Warning 11.11. u zagrebačkom Hard Placeu

Kao specijalni gosti na turneji Fates Warning prati talijanska progressive metal grupa Headless s kojom dolazi Scott Rockenfield na bubnjevima

Progressive metal legende u Zagrebu
Progressive metal legende u Zagrebu (Twilight Promotion)
Više o

koncert

,

Hard Place

,

Fates Warning

U utorak 11. studenog u zagrebački klub Hard Place dolaze američke progressive metal legende koji će nastupiti u sklopu festivala Zagreb Guitar Show. Na ovoj turneji „European Tour 2014" promoviraju svoj posljednji album "Darkness In A Different Light". Ovo će biti njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj ćemu se posebno vesele. Do sada su nama najbliže nastupili u Ljubljani prije par godina.

Fates Warning

Fates Warning djeluju od 1982. godine i slove za jedan od najznačajnijih progressive metal bandova. Veliki uspjeh postižu sa svojim trečim albumom „Awaken the Guardian"  koji su 1986. godine objavili za Metal Blade Records i koji dolazi do visokih pozicija na top listama. Idući albumi „No Exit" (1988), „Perfect Symmetry" (1989) i „Parallels" (1991) nastavljaju taj uspjeh.

Nakon mnogo personalnih promjena, dugačkih pauza i neaktivnosti, Fates Warning napokon krajem 2013. godine obajvljuje svoj novi, dugoočekivani jedanaesti studijski album „Darkness in a Different Light" sa kojim pokazuju kako su još uvijek u samom vrhu progressive metala. Album "Darkness In A Different Light"  je producirao gitarist i glavni skladatelj Jim Matheos, miksao dugogodišnji producent Fates Warninga Phil Magnotti, dok je mastering obavio Maor Appelbaum na Maor Appelbaum mastering u Kaliforniji.

Artwork je dizajnirao Conte di San Pietro. Pored standardnog CD i digitalnog download formata, "Darkness In A Different Light" , je također  objavljen u 2CD Mediabook izdanju i kao Gatefold 2LP verzija (180gr. crni vinil, kao i strogo ograničenim crvenim i bijelim vinilnim verzijama) s četiri bonus pjesme. Album je ponovo vratio Fates Warning na visoka mjesta top lista i vratio ih među najzanimljivije i nauzbudljivije progresive metal virtuoze.

Kao specijalni gosti na turneji Fates Warning prati talijanska progressive metal grupa Headless s kojom dolazi Scott Rockenfield (Queensryche, Slave To The System)  na bubnjevima i koji promoviraju svoj posljedni, peti studijski album „Groving Apart".

Početak koncerta je navaljen za 20 sati a cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 90 kn do 1. listopada, te 120 kn od 2. listopada. Na ulazu će ulaznice koštati 140 kn. Pretprodajna mjesta u Zagrebu: Hard Place - Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, Dirty Old Shop - Tratinska 18 (http://www.dirtyoldempire.com/shop/), Dallas Music Shop - Tkalčićeva 7, Dancing Bear - Gundulićeva 7.

Rezervacije: rezervacije@twilight-mag-mag.net (napisati ime i prezime, pod subject Fates Warning, na 1 ime max 2 ulaznice, cijena:120 kn)

18.09.2014. 10:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh