« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
ZVIJEZDE

Lea Salonga je gošća Il Diva

Diva s brodvejskih dasaka, koja je pjevala za kraljicu, Busha i Clintona, specijalna je gošća Il Diva u Zagrebu!

Lea Salonga uz Il DIvo
Lea Salonga uz Il DIvo (Arhiva)
Više o

Zagreb

,

koncert

,

IL DIVO

,

Lea Salonga

Fantastičan kvartet Il Divo, koji 30. rujna dolazi u Zagreb, ugostit će „Disneyevu princezu", sopranisticu i glumicu i dobitnicu brojnih nagrada koja je pjevala za kraljicu Elizabetu II., Busha i Clintona - Leu Salongu!

"IL DIVO - A MUSICAL AFFAIR: NAJBOLJE PJESME S BROADWAYA UŽIVO" turneja je inspirirana svjetski poznatim predstavama s Broadwayja poput „Fantom opere", „Carousel", „Priča sa zapadne strane", "Mačke" i „Jadnici", dio koje će biti i Zagreb i to 30. rujna 2014. Kvartet će u Zagrebu nastupiti u slovački simfonijski orkestar, a specijalna gošća je diva Lea Salonga!

Krajem ožujka Il Divo je krenuo na veliku turneju po SAD-u i Kanadi, gdje su punili dvorane sve do lipnja. Na toj turneji pridružila im se i diva Lea Salonga. Riječ je o svjetski je poznatoj sopranistici i glumici, rodom sa Filipina, poznatoj po ulozi Kim u mjuziklu Miss Saigon, za koju je osvojila nagradu Tony, te princeze Jasmine u Disneyevom Aladinu. Godine 2011.stekla je naziv Disney legende zbog svog doprinosa istoimenom tvrtci. Pjevačku karijeru započela je s deset godina kada je snimila i prvi album, imala je i vlastitu glazbenu tv emisiju i kroz karijeru je nastupala za mnoge poznate ličnosti poput kraljice Elizabete II., Georgea Busha, Billa Clintona te mnoge druge.

Uz nagradu Tony Lea je osvojila i ostale prestižne nagrade za mjuzikl i teatar kao što su Olivier, Drama Desk, Outer Critics in Theatre World itd. Prva je filipinska umjetnica koja je potpisala ugovor s međunarodnom glazbenom kućom te prva koja je izdala album za američko tržište i jedna od najprodavanijih filipinskih pjevačica svih vremena.

Ulaznice su u prodaji na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Tiska, Tisak media centra, Eventima te na www.eventim.hr, a cijene ulaznica su od 300 kuna na više.

Il Divo i Lea Salonga (izvedba pjesme Memory na koncertu u Tokiju)

17.09.2014. 11:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh