« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
nove kritike

Mesić traži odgovornost u državnim poduzećima

Predsjednik traži ispitivanje kriterija zapošljavanja u državnim tvrtkama

(CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

HEP

,

INA

,

,

državne tvrtke

,

Carlsbergov pogon

Za svog posjeta Koprivnici predsjednik države Stjepan Mesić je otvorio pogon pivovare Carlsberg vrijedan oko 170 milijuna kuna. To je ujedno i najveća svjetska investicija danskog pivarskog diva ove godine.

Predsjednik se ujedno osvrnuo na trenutne probleme u svakodnevnom životu građana.

- Svaki bi građanin vjerojatno želio da je gorivo jeftinije, no Ina je na tržištu i pitanje je ima li sada prostora za snižavanje. Pravo stanje stvari u i oko Ine znat ćemo samo ako dobijemo na uvid ugovor između Hrvatske i MOL-a o preuzimanju Ine - poručio je.

Najavio je i da se država treba uhvatiti u koštac s poslovanjem najvećih dužnika kao što su HEP i HŽ. Kaže da bi svi u nadzornim odborima državnih tvrtki koje loše posluju trebali odgovarati, posebno ako nisu ništa poduzimali.

Trebalo bi vidjeti i po kojim su se uopće kriterijima u državnim tvrtkama zapošljavali određeni ljudi.

I u ostalim javnim poduzećima trebala bi se provesti revizija.

Mesić je komentirao i prijedlog Ine o različitim cijenama goriva na pojedinim postajama, ovisno o značaju lokacije u kojoj se nalaze. Čvrst stav još nema jer nema dovoljno informacija, no o tome će, dodao je, razgovarati tijekom srijede ili četvrtka i s premijerkom Jadrankom Kosor.

Izlaz iz krize ne vidi u uvođenju kriznih poreza koji donose samo trenutačnu korist, već jačoj decentralizaciji fiskalnih sredstava na lokalne razine.

25.08.2009. 16:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh