« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
studentski prosvjed

Studenti iskritizirali Mesićeve kritike

Ovaj primjer zorno pokazuje do koje mjere je za hrvatske političke i medijske elite nerazumljiv postao sam koncept dosljednosti, kažu studenti.

(Vjekoslav Skledar, CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

studentski prosvjed

,

Filozofski fakultet

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

Studenti zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, koji dvanaesti dan blokiraju fakultet, ocijenili su kako se i predsjednik Stjepan Mesić jučerašnjom izjavom da su studenti akcijom poslali poruku te da je vrijeme da se vrate svojim obvezama "pridružio dugom popisu visokih dužnosnika, birokrata, novinarskih kolumnista i 'opinion makera' koji su si uzeli u zadatak tumačiti studentima smisao njihove akcije".

Studenti u današnjoj izjavi za medije ističu kako predsjednik Mesić "kao politički smisao akcije vidi gestu upućenu vlasti da bi se 'pokrenula rasprava' i 'otvorilo pitanje', što u startu eliminira mogućnost ispunjenja zahtjeva".

"Ovaj primjer tako zorno pokazuje do koje mjere je za hrvatske političke i medijske elite nerazumljiv postao sam koncept dosljednosti", ističu studenti te dodaju da je njihovo stajalište upravo suprotno jer smatraju da politika nije ništa ako nije konzekventno pitanje o mogućnostima promjene svih oblika nejednakosti.

Studenti su radnicima čestitali Praznik rada i poručivši im: "Naša borba je jedna - za jednakost i zaštitu izborenih socijalnih stečevina, a protiv socijalne destrukcije."

Predsjednik Mesić jučer je ustvrdio kako studentski prosvjedi ne bi trebali ići unedogled. "Kad se pošalje poruka na adresu na koju se želi poslati, time je, smatram, ispunjen cilj", rekao je Mesić. Po njegovim riječima, "onaj tko je poruku dobio treba je razmotriti i donijeti odgovarajuće odluke, a ako njima nije zadovoljan onaj koji je poruku poslao, može ponovno pokrenuti cijeli proces kako bi se došlo do dogovora". (hina/metro-portal)

01.05.2009. 17:04:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh