« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
TUŽBA ZBOG KLEVETE

Mesić odbacio povezanost s albanskom mafijom

Bivši predsjednik Republike danas je pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda kao neistinite odbacio tvrdnje politologa Darka Petričića

Fotografija vijesti
Više o

Stjepan Mesić

,

tužba

,

Darko Petričić

,

albanska mafija

Petričić ga je u dva javna istupa optužio za vezu s albanskom mafijom te pogodovanje tajkunima, doznaje se na sudu, prenosi Hina.  Privatnu tužbu zbog klevete Mesić je podnio još u prosincu 2009. reagirajući na Petričićeve istupe u HRT-ovoj emisiji Dossier.hr i na zagrebačkom Radiju 101.

Iako se postupak vodi na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu sudac kojem je dodijeljen predmet iskoristio je zakonsku mogućnost i prije početka suđenja zatražio provođenje istražnih radnji od zagrebačkog Županijskog suda, točnije njegova istražnog odjela.

Bivši predsjednik tako se danas našao pred istražnim sucem Županijskog suda Krešimirom Devčićem, koji je kratko izjavio da je Mesić odbacio sve Petričićeve optužbe. "U petnaestominutnom razgovoru Mesić je kazao da su sve Petričićeve tvrdnje lažne i neistinite", kazao je Devčić koji nije želio iznositi detalje iskaza.

Bivši predsjednik na sud je došao u pratnji odvjetnika Čede Prodanovića koji je Hini izjavio da je privatna tužba, među ostalim, podnesena zbog Petričićevih ocjena da je tadašnji hrvatski predsjednik eksponent albanske mafije koja mu je financirala predizbornu kampanju, da pogoduje tajkunima te da je jedan od tri najbogatija čovjeka u Hrvatskoj.

Sporne tvrdnje Petričić je najprije iznio u HRT-ovoj emisiji Dossier.hr, a potom ponovio na Radiju 101. Zbog izjava u Dossieru.hr smijenjena je urednica emisije Ana Jelinić, no Petričić je i nakon toga u otvorenom pismu ustvrdio da s punom odgovornošću stoji iza svega što je rekao. No, konkretne dokaze za svoje riječi nikada nije iznio u javnosti. Prodanović ističe da se Petričić u cijelom slučaju brani šutnjom, iako zakon predviđa da je teret dokaza na njemu, a ne na suprotnoj strani.

10.01.2011. 14:52:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh