« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Otvaranje nove stranice

Mesić i armenski predsjednik sastali se na Brijunima

Hrvatski predsjednik primio je danas armenskog predsjednika Serža Azatija Sargsjana u sklopu njegovog dvodnevnog posjeta Hrvatskoj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Stjepan Mesić

,

Serzh Sargsyan

Nakon razgovora službenih izaslanstava u Bijeloj vili predsjednik Mesić je pred novinarima izrazio zadovoljstvo što se u kratkom vremenu nakon njegova posjeta Armeniji ponovno sastao s predsjednikom Sargsjanom, što svjedoči o želji obaju zemalja da otvore novu stranicu u međusobnim odnosima.

"Potvrdili smo spremnost i spoznaju da možemo surađivati na obostranu korist jer je takva suradnja u uvjetima svjetske gospodarske krize vrlo poželjna.

Upravo suradnjom može olakšati teret recesije koju svi osjećamo", kazao je predsjednik Mesić.

Dodao je kako je u razgovoru s armenskim kolegom razmijenio mišljenja i o regionalnim pitanjima jer, kako je rekao, "u objema regijama postoje neriješeni problemi koji akutno ili potencijalno opterećuju odnose među pojedinim državama".

"Nerješivih problema nema, no mi ih možemo učiniti nerješivima ako nemamo mudrosti i snage da formiramo političku volju za rješavanje, ako bježimo od suočavanja s prošlošću, ma kakva ona bila, i ako se bojimo prihvatiti kompromise", poručio je Mesić, dodavši kako su u suprotnom sve teškoće rješive.

Izvor: Hina

07.09.2009. 15:31:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh