« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Demagogija ili činjenice?

Pad ove Vlade znači krizu za Hrvatsku

Premijerka kaže da nije vrijeme za izbore dok se ne donese proračun za 2010.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Pusić/CROPIX )
Kosor je nakon posjeta karlovačkoj Osnovnoj školi Turanj i poduzeću HS produkt javno pozvala čelnike svih sindikalnih središnjica na sastanak u Vladi, podsjećajući ih da i dalje očekuje njihove odgovore na njezin prijedlog sporazuma o socijalnom partnerstvu u vremenima krize.

˝Nemam potrebe komentirati najavljenu seriju prosvjeda, reći ću samo da se prosvjedima ništa ne može postići. Sve ono oko čega se možemo dogovoriti dogovara se isključivo za stolom, tako će biti i ubuduće. Ulica i neredi su nešto što nije dobro˝ poručila je sindikatima predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

"Ako se raspišu izbori Vlada će postati zapravo tehnička vlada, a tada doslovno postaje problem pomaknuti list papira s jedne na drugu stranu stola. Ukoliko se to dogodi nećemo moći donijeti proračun kao i niz drugih teških mjera", dodala je Kosor, no nije htjela precizirati o kojim je teškim mjerama riječ kazavši da ne može o njima govoriti dok ih ne rasprave u HDZ-u, te sa koalicijskim i socijalnim partnerima.

˝Svatko može prosvjedovati ako misli da nešto nije u redu i da time može nešto postići, ali u ovom slučaju mi uz već postojeće mjere moramo poduzimati i nove da bismo uistinu izašli iz krize što je moguće prije. I novi porez i povećanje PDV donijeli smo nakon brojnih konzultacija sa sindikatima. Konačno, prijedlog o kriznom porezu je i iznjedren iz jedne od sindikalnih središnjica˝ zaključila je predsjednica Vlade.

07.09.2009. 15:38:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh