« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ZASLUŽENO

Meryl Streep dobit će počasnog Zlatnog medvjeda

Meryl Streep, koja je glumila u više od 40 filmova, jedna je od najtalentiranijih glumica s najraznovrsnijim repertoarom na svijetu

Fotografija vijesti
Više o

Zlatni medvjed

,

Meryl Streep

Slavna šezdesetdvogodišnja američka glumica Meryl Streep dobit će počasnog Zlatnog medvjeda na sljedećem međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu koji će se održati od 9. do 19. veljače, objavili su organizatori u ponedjeljak.

"Meryl Streep, koja je glumila u više od 40 filmova, jedna je od najtalentiranijih glumica s najraznovrsnijim repertoarom na svijetu. Dobila je brojne nagrade a 16 puta je nominirana i za Oscara", piše u priopćenju.

Oscara je osvojila u dva navrata, za filmove "Kramer protiv Kramera" i "Sofijin izbor".

"Sretni smo da možemo nagraditi svjetsku zvijezdu i iznimnu umjetnicu poput Meryl Streep počasnim Zlatnim medvjedom. Njezin talent omogućuje joj da s lakoćom prelazi iz dramske uloge u komičnu", objasnio je direktor festivala Dieter Kosslick.

Počasni Zlatni medvjed dodijelit će joj se 14. veljače prigodom predstavljanja njezina najnovijeg filma "Željezna lady" koji pripovijeda o danima kad je britanska premijerka Margaret Thatcher odlučila ući u rat protiv Argentine radi nadzora nad Falklandskim otocima 1982. godine.

Posebno se pamte njezini nastupi u filmovima "Žena francuskog poručnika", "Moja Afrika", "Mostovi okruga Madison", te novijim "Vrag nosi Pradu", "Sumnja" i "Julie & Julia".

U Berlinu je Meryl Streep nagrađena 2003. zajedno s Julianne Moore i Nicole Kidman u drami "Sati" Stephena Daldryja.

02.01.2012. 18:31:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh