« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
KAZNE ZA MANJKOVE

Merkel i Sarkozy složni: Treba mijenjati Lisabonski ugovor

"Kada zemlja ima preveliki defici,t a nije nakon šest mjeseci usvojila prikladne mjere, moraju postojati sankcije", rekao je Sarkozy nakon sastanka s Merkel

Angela Merkel i Nicolas Sarkozy
Angela Merkel i Nicolas Sarkozy (Getty Images)
Više o

Nicolas Sarkozy

,

Angela Merkel

,

Lisabonski ugovor

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy složili su se u ponedjeljak navečer u Deauvilleu da žele promjenu Lisabonskog ugovora kako bi se kaznile zemlje s prevelikim proračunskim manjkovima. Sarkozy i Merkel sastali su se prije susreta s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevim, koji je kasnije stigao na dvodnevni trojni sastanak u Deauvilleu.

"Kada zemlja ima preveliki defici,t a nije nakon šest mjeseci usvojila prikladne mjere, moraju postojati sankcije", rekao je Sarkozy nakon sastanka s Merkel. "Procedura sankcija morala bi biti kraća i učinkovitija", rekao je Sarkozy. "Kako bi to postigli odlučili smo predstaviti francusko-njemački prijedlog". Merkel je kazala da bi se morao uspostaviti novi mehanizam kako bi se reagiralo na odgovorniji način. "Za to trebamo promjene Lisabonskog ugovora", kazala je. (hina/metro-portal)

19.10.2010. 11:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh