Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2010. 11:38:00
KAZNE ZA MANJKOVE

Merkel i Sarkozy složni: Treba mijenjati Lisabonski ugovor

"Kada zemlja ima preveliki defici,t a nije nakon šest mjeseci usvojila prikladne mjere, moraju postojati sankcije", rekao je Sarkozy nakon sastanka s Merkel

Angela Merkel i Nicolas Sarkozy
Angela Merkel i Nicolas Sarkozy (Getty Images)

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy složili su se u ponedjeljak navečer u Deauvilleu da žele promjenu Lisabonskog ugovora kako bi se kaznile zemlje s prevelikim proračunskim manjkovima. Sarkozy i Merkel sastali su se prije susreta s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevim, koji je kasnije stigao na dvodnevni trojni sastanak u Deauvilleu.

"Kada zemlja ima preveliki defici,t a nije nakon šest mjeseci usvojila prikladne mjere, moraju postojati sankcije", rekao je Sarkozy nakon sastanka s Merkel. "Procedura sankcija morala bi biti kraća i učinkovitija", rekao je Sarkozy. "Kako bi to postigli odlučili smo predstaviti francusko-njemački prijedlog". Merkel je kazala da bi se morao uspostaviti novi mehanizam kako bi se reagiralo na odgovorniji način. "Za to trebamo promjene Lisabonskog ugovora", kazala je. (hina/metro-portal)

19.10.2010. 11:38:00
http://metro-portal.hr/merkel-i-sarkozy-slozni-treba-mijenjati-lisabonski-ugovor/49951/