« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
NOVO TRŽIŠTE

Meksička pivovara proizvodi pivo za gay i lezbijsku populaciju

Pivo se prodaje u gay barovima i restoranima u Guadalajari, jednom od meksičkih najtradicionalnijih gradova, a uskoro će se izvoziti i u Kolumbiju i Japan

Pivo
Pivo (Shutterstock)
Više o

pivo

,

Meksiko

,

lezbijke

,

gay

,

LGBT

Jedna meksička tvrtka pokrenula je novu 'liniju piva' koje za ciljanu publiku konzumenata ima gayeve i lezbijke. Prema riječima čelnika tvrtke, pivo će se izvoziti i u druge zemlje. Pivo s aromom meda svoj tržišno putovanje započet će u Meksiku a nastaviti ga u Kolumbiji i Japanu.

„Ušli smo na tržište s velikim poštovanjem i idejom da ponudimo proizvod LGBT zajednici (lezbijke, gayevi, biseksualci i transrodne osobe) koja je zapostavljena, ali je vrlo važna i vrlo zahtjevna", kazao je Dario Rodriguez Wyler, šef marketinga tvrtke Bodega 12.

Pivo se prodaje u gay barovima i restoranima u Guadalajari, jednom od meksičkih najtradicionalnijih gradova, te Mexico Cityju i obalnim turističkim top destinacijama poput Puerto Vallarte i Los Cabosa. U nadolazećim mjesecima tvrtka planira izvesti preko 1.000 pošiljaka piva u Kolumbiju i Japan.

Piće dolazi u dva punjenja - „Salamandra" i „Purple Hand" - koje asociraju na poznate povorke za prava homoseksulaca u San Franciscu 1969. godine. Etiketa na piću dizajnirana je tako da je potrošači mogu odlijepiti i okačiti kao znak ponosa i pripadnosti gay zajednici, kazao je Wyler. Tvrtka planira uskoro na tržište plasirati i pivo s aromom jagoda.

03.02.2011. 13:47:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  xena
  03.02.2011. 14:22
  stvarno vise ne znaju kaj bi smislili da pridobe ljude da trose lovu na gluposti
 2. avatar
  Glbt Directory
  05.03.2011. 06:13
  Svaka cast tko se toga sjetio....
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh