« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
GOSPODARSTVO NA UDARU

Blokada interneta u Egiptu zemlju će stajati 90 milijuna dolara

Blokirane usluge (telekomunikacijske i internetske) čine oko 3 do 4 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), ili gubitak od 18 milijuna dolara na dan

Blokada interneta skupo će stajati Egipat
Blokada interneta skupo će stajati Egipat (Shutterstock)
Više o

internet

,

Egipat

,

Hosni Mubarak

,

gubici posao

Petodnevni prekid internetskih usluga o kojemu je odlučila egipatska vlada, stajat će zemlju 90 milijuna dolara (65 milijuna eura), a posljedice bi dugoročno mogle biti i veće, po prvim procjenama koje je u četvrtak objavio OECD, javlja Hina. "Blokirane usluge (telekomunikacijske i internetske) čine oko 3 do 4 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), ili gubitak od 18 milijuna dolara na dan", ističe Organizacija za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) u kratkom priopćenju.

Dugoročno bi te posljedice mogle biti i veće, jer je ta mjera pogodila mjesne i međunarodne visokotehnološke tvrtke koje pružaju usluge i izvan Egipta, ističe organizacija sa sjedištem u Parizu. "Ubuduće će biti puno teže privući strana poduzeća i osigurati im pouzdan rad mreža", a "sve dosad privlačenje tih tvrtka bila je glavna strategija vlade" u Egiptu, ocijenio je OECD. Pristup internetu u Kairu u srijedu se djelomično normalizirao, nakon više od pet dana nasilnog prekida koji je organizirala vlada predsjednika Hosnija Mubaraka sučeljena s neviđenim prosvjedima u gotovo 30 godina njegove vladavine.

03.02.2011. 14:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh