« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ISCJELITELJ I PIRAMIDE

Mekki Torabi posjetio bosanske piramide

Mekki Torabi, marokanski iscjelitelj, prohodao je hodnicima Arheološkog parka Bosanska piramida Sunca

Mekki Torabi pred Bosanskom piramidom Sunca
Više o

Bosanska piramida Sunca

,

Mekki Torabi

,

Meki Torabi

,

Semir Osmanagić

,

bosanske piramide

Poznati marokanski iscjelitelj i zasigurno najpopularnija osoba na Balkanu ovih dana, Mekki Torabi posjetio je Bosansku dolinu piramida. Domaćin mu je bio voditelj projekta istraživanja dr. sci. Semir Osmanagić. I pored činjenice da ga dnevno u Sarajevu posjećuje između dvadeset i pedeset tisuća posjetitelja, odlučio je jedan dan posvetiti arheoloskim lokacijama u Visokom na kojima radi Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Mekki Torabi svakodnevno prakticira liječenje energijom i tek dodirom postavlja dijagnoze. Daje nadu tisućama oboljelih širom svijeta i iz dana u dan raste broj onih koji imaju medicinske dokaze da im je upravo Torabi pomogao u izlječenju.

Poznat je po tome što  tretmane ne naplaćuje jer je, kako kaže, dar liječenja ljudi dobio i mora ga poklanjati. Energija koju emitira dokazano mijenja sastav vode onog trenutka kada je Torabi dohvati ili blagoslovi. Svojevremeno je protiv njega ustao medicinski establishment Maroka, ali je sam kralj Maroka Torabija uzeo u svoju zaštitu.

S obzirom na sve navedeno, s nestrpljenjem se očekivao njegov susret s Bosanskom piramidom Sunca i podzemnim labirintom na kojima su ruski geofizičari i hrvatski fizičari već ranije ustanovili postojanje određenih elektromagnetnih anomalija.

Tijekom jednosatnog obilaska mreže podzemnih tunela i prostorija "Ravne", Torabi je često zastajao i davao komentare. Govorio je o ljudima koji su gradili ovaj podzemni labirint i smjeni geoloških i antropoloških djelovanja u tunelima. Spomenuo je prisutnost barem dvije različite civilizacije: jednu koja je gradila tunele i piramide i drugu koja nije bila u stanju objasniti tajne ovog kompleksa vec ga je odlučila sakriti.

Torabi je istakao da pored megalita K-2 mora postojati centralni megalit koji se nalazi u pravcu piramide. Istakao je da se ispod megalita nalaze podzemne vode koje su ljekovite. Pored već otkrivenog podzemnog jezera izjavio je da postoji jos nekoliko sličnih na različitim dubinama. U podzemnoj galeriji povrsine 50 kvadratnih metara ustvrdio je da je razina energije 17 puta veća od razine na površini, te da je ta prostorija imala funkciju lječilišta.

U trećoj prostoriji, do koje se trenutno došlo čišćenjem, Torabi je rekao da na lokalitetu ima još mnogo posla, ali da se u ovom kompleksu kriju tajne koje ce promijeniti budućnost Bosne i Hercegovine. Očekuje da u godinama koje slijede Visoko postane svjetski centar turizma.

U podnožju Bosanske piramide Sunca marokanski je iscjeljitelj odmah prokomentirao da "ovo nije prirodno uzvišenje". Mišljenja je da postoje dva ulaza u piramidu, jedan kroz tunele na kojima radi Fondacija, a drugi vodi ispod rijeke.

Torabijev zaključak je da je osnovna svrha Bosanske piramide Sunca bila regeneracija koja se postizala zahvaljujući velikim količinama energije.

09.11.2010. 20:46:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh