« Ekosfera
objavljeno prije 29 dana i 4 sata
SJAJNO!

Međunarodni "KnowHow / DoHow" za Hrvatsku

Što Maltežane čini opuštenijima i zadovoljnijima od Hrvata? Nalazimo se na Malti gdje radimo na projektu "International KnowHow / DoHow for Croatia"

Malta je sjajno mjesto za život
Malta je sjajno mjesto za život (Arhiva)
Više o

Malta

,

KnowHow/DoHow

,

Zemljane staze

Projekt podržava KAIROS mentor Andreas Wil Gerdes kako bi potaknuo ostvarenje cilja HRVATSKA 2.0 temeljenog na zdravom življenju, digitalizaciji i osnaživanju ljudi.

#healthyliving, # digitalization i #empoweringpeople.

Andreas je počeo posjećivati Hrvatsku 2017. godine te je osmislio ono što on naziva HRVATSKA 2.0, a temelji se na IOT konceptu (integritet, otvorenost i transparentnost) kao brandu i kao putu ka prosperitetu Hrvatske.

Udruga Zemljane staze ovim projektom podržava osvješćivanje građana Republike Hrvatske o važnosti podizanja kvalitete življenja poboljšanjem okolišnih uvjeta i osiguranjem dostupnosti zdrave hrane.

- Ovim projektom stanovnicima Hrvatske (ali i svim drugim zainteresiranim ljudima, bez obzira na nacionalnost, vjeru, spol, rasu i druge kriterije podjela) želimo pružiti uvid u način življenja koji se na Malti pokazao izvrsnim i održivim. Želimo pozitivne aspekte života na Malti predočiti i pretočiti u život hrvatskih građana.

Tijekom posljednjih 8 godina, na Malti su se dogodile brojne promjene, prije svega u odnosu ljudi prema svakodnevici, prema sebi samima, prema svom zdravlju, ali i okolišu u kojem žive.

Mnogi Maltežani okrenuli su se proizvodnji i pripremi hrane, birajući pri tome organsku, zdravu hranu biljnog porijekla.

Vidljivo je da stanovnici Malte mnogo važnosti pridaju tzv. alternativnim metodama održavanja zdravlja te mnogo ulažu u prevenciju i ojačavanje kapaciteta organizma da se sam iscjeljuje i brani od bolesti te da održava postignutu ravnotežu. To je primjetno i u nazivima restorana i projekata koji se događaju na Malti, tako postoje restorani i trgovine koji se zovu Balance Bowl, Dr Juice, Pure Living, itd., što sve ukazuje na činjenicu da Maltežani dobro znaju da je zdrav život usko povezan sa zdravom prehranom.

Malta je izvrstan primjer provedbe koncepta #ImmunityWellnes u praksi.

napisala Natalija Svrtan

24.09.2020. 18:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh