« Život
objavljeno prije 9 mjeseci i 3 dana
SUPER

Međunarodni dan prijateljstva i ugodan odmor

Booking.com dijeli 5 ugodnih kuća za odmor za proslavu Međunarodnog dana prijateljstva

Proslavite ga kako treba!
Proslavite ga kako treba! (Arhiva)
Više o

Booking.com

,

Međunarodni dan prijateljstva

Međunarodni dan prijateljstva slavi se 30. srpnja svake godine, a diljem svijeta poznat je po tome što spaja narode, zemlje, kulture i pojedince te njeguje prijateljstvo među njima. Više od polovice (60%)* globalnih putnika izjavilo je da putuju kako bi održali i izgradili bliske odnose kroz zajednička iskustva s prijateljima. Stoga, postoji li bolji način za uživanje u prijateljstvu od rezerviranja smještaja u kući za odmor putem Booking.com-a u nekima od najprijateljskijih odredišta u svijetu, koja preporučuju putnici Booking.com-a. U sklopu svoje misije da svima olakša istraživanje svijeta, Booking.com predlaže 5 odredišta i kuća za odmor dostupnih za rezervacije koji su idealni za okupljanje prijatelja i obitelji i uživanje u ljetu.

Porto, Portugal

Očaravajuće popločane ulice i raznolikost arhitektonskih stilova sve više privlače putnike iz cijelog svijeta. Porto je grad koji zna kako dočekati grupe prijatelja i obitelji jer lokalni stanovnici vole iskazivati duboku naklonost prema posjetiteljima i turistima koji žele saznati što više o Portu. U ovo se odredište često ponovno vraćaju putnici koji su se zaljubili u njegovo sunčano vrijeme, starinski šarm, bogatu i raznoliku arhitekturu, ljubazne ljude i živahan noćni život, što ga čini savršenim mjestom za proslavu prijateljstva. Izvrstan način da doživite Porto kao grupa zabavno je razgledavanje vozilom tuk tuk. Na ovom obilasku grada bit će prisutan i iskusan vodič koji će podijeliti sve detalje o glavnim atrakcijama kao što su crkva Santo António dos Congregados, Estação Sao Bento, katedrala Se, crkva sv. Klare i još mnogo toga.

Gdje boraviti: Objekt Feel Porto Vintage Townhouses nalazi se u centru Porta, udaljen tek nekoliko minuta hoda od dvorane Ageas Porto Coliseum i od Željezničkog kolodvora Sao Bento i idealno je mjesto za boravak s grupom prijatelja ili obitelji. Na raspolaganju su klimatizirani apartmani s 4 i 5 spavaćih soba te kaučima na rasklapanje u dnevnom boravku, što je pogodno za udoban smještaj do 12 gostiju.

Dublin, Irska

Unatoč tome što je Irska mala zemlja, a Dublin mali grad, svjetski su poznati po svojim ljubaznim stanovnicima. Dublin naročito odiše nevjerojatnom toplinom i prijateljskim ozračjem. Lokalni su stanovnici istinski dobrodušni i imaju sjajan smisao za humor. Bilo da su se putnici izgubili pa traže upute ili samo prijateljski razgovor, građani Dublina uvijek su spremni pomoći. Nije neobično da mještani započnu razgovor s posjetiteljima i pokažu im ono najbolje što njihov lijepi grad nudi. Irish House Party Experience sjajno je iskustvo za sve uzraste jer ondje mogu provesti zabavnu večer u društvu prijatelja ili obitelji, a tri četvrtine (74%)* ispitanika izjavljuje da im je upravo druženje s obitelji također motivacija za putovanje. U večernjim satima svi će imati priliku sudjelovati u tradicionalnoj irskoj večeri u georgijanskoj gradskoj kući iz 18. stoljeća. Nakon intimne večere u 3 slijeda nastupit će irski plesači, tradicionalni glazbenici i pripovjedači.

Gdje boraviti: Old Dublin 'Four sisters' viktorijanska je gradska kuća s 5 spavaćih soba, smještena u centru Dublina. Zračna luka Dublin udaljena je nekoliko minuta vožnje, a u blizini se nalaze brojne popularne znamenitosti poput Dublinskog kongresnog centra, Irskog muzeja emigracije EPIC, Sveučilišta Trinity College i Irskog muzeja viskija pa je ova kuća za odmor izvrsna opcija za grupe prijatelja koji žele biti blizu akcije.

Bangkok, Tajland

Tajland, poznat i kao Zemlja osmijeha, živi u skladu s reputacijom koju je stekao ne samo među turistima, nego i među lokalnim stanovništvom. Dok se moda i trendovi mogu promijeniti, jedna konstantna značajka tajlandske kulture jest sveprisutan osmijeh. Od blagajnika u trgovini do starijih osoba na ulici, osmijeha ne manjka. Od samog početka putovanja uočit ćete iskrenu ljubaznost Tajlanđana. Taksisti će se, na primjer, raspitati o porijeklu posjetitelja i potruditi se uspostaviti vezu, bilo da je to razgovor o nogometnoj momčadi ili raspitivanje o planovima putovanja. Jedan od najboljih koncepta u tajlandskoj kulturi jest „sanuk". Ova neopipljiva kvaliteta sazdana je od zaigranosti i dobrog humora. Sanuk se odnosi na radost koja dolazi od neočekivanog susreta s prijateljem na ulici ili dobro tempirane, humoristične igre riječi, pa je zahvaljujući njemu ovo sjajno mjesto za posjet sa starim prijateljima ili idealno odredište za stjecanje novih. Sjajan način kako možete doživjeti Bangkok noću jest na električnom romobilu s novim ili starim prijateljima. Jurite kroz grad i posjetite neke od manje poznatih lokaliteta te kušajte lokalnu uličnu hranu. Posjetite prekrasno osvijetljeni budistički hram Wat Arun, poznat i kao Hram zore, i divite se kraljevskoj Velikoj palači izvana prije nego što stanete i kušate neko od mirisnih uličnih jela Bangkoka.

Gdje boraviti: Objekt Somerset Park Suanplu - SHA Plus Certified nalazi se u neposrednoj blizini glavne ceste u četvrti South Sathorn, a nudi miran boravak u prostranim apartmanima s opremom za kuhanje usred tropskog krajolika, unutarnji bazen, teniski teren i sadržaje za fitness. Veliki apartmani pružaju udobnost doma s potpuno opremljenom kuhinjom, velikim dnevnim boravkom i privatnim balkonom idealnim za veće grupe obitelji i prijatelja.

Liverpool, Ujedinjeno Kraljevstvo

Englezi su uglavnom gostoljubivi i pristojni prema strancima, ali prijateljski pristup Liverpoola na sasvim je drugoj razini. Stanovnici Liverpoola neće okolišati započeti razgovor s potpunim strancem i pristojno odgovarati na pitanja te su uvijek spremni pomoći. Ljudi u Liverpoolu vole zabave i društvene događaje i ne smeta im ako im se pridruže stranci, pa se svi osjećaju dobrodošli. Liverpool je živahan grad pun barova, klubova i kafića gdje se mnogi mještani okupljaju radi druženja i dijeljenja novosti. Uz ljubazne ljude, Liverpool je poznat i po glazbi pa boravak ondje svakako mora uključiti posjet muzeju British Music Experience. Tijekom ovog obilaska gosti mogu vidjeti kostime, instrumente i razne predmete koji su povezani sa slavnim glazbenicima kao što su The Beatles, Bowie, Adele i Oasis. Također je moguće isprobati instrumente u interaktivnom studiju Gibson ili naučiti legendarne plesne stilove u prostranoj kabini.

Gdje boraviti: Objekt Host Apartments - Huge Luxury Warehouse Apt nalazi se u centru Liverpoola, na 5 minuta hoda od kazališta Royal Court Theatre i 15 minuta hoda od pristaništa Albert Dock, gdje su smješteni brojni lokalni restorani i kafići. Apartman se sastoji od 3 zasebne spavaće sobe, dnevnog boravka, potpuno opremljene kuhinje s hladnjakom i pećnicom te 2 kupaonice - idealno za grupni boravak.

Sevilla, Španjolska

Sevilla je smještena na čarobnom jugu Španjolske, a poznata je po svojoj ljepoti koja oduzima dah i nenadmašnoj privlačnosti kao turističko odredište. Odiše bogatstvom baštine i kulture koje mame posjetitelje iz svih kutaka svijeta, pozivajući ih da uživaju u njezinoj ljepoti, bezvremenskim tradicijama, živahnim festivalima i zadivljujućem ozračju te se prepuste obilju društvenih i gastronomskih užitaka. Pa ipak, uz sav svoj neosporni šarm, Sevilla nudi mnogo više od pukog razgledavanja. To je grad koji potiče povezanost, mjesto gdje nova prijateljstva cvatu i stare se veze ponovno rasplamsavaju. Bez obzira na doba godine, toplina grada prožima svaku ulicu i trg, dok lokalni stanovnici rado prihvaćaju prisutnost turista u iščekivanju prilike da se upuste u iskrene razgovore i podijele tajne svog voljenog grada. Za pravi doživljaj Seville, iskustvo za malu grupu Tapasi i flamenko s večerom idealno je da se svi uključe i uživaju u jelima domaće kuhinje u nekima od najstarijih tapas barova, za šetnju kroz lokalne kvartove te gledanje nastupa s tradicionalnim flamenkom u zgradi iz 15. stoljeća smještenoj u Židovskoj četvrti.

Gdje boraviti: Objekt ELEVEN Real Carreteria nudi apartmane s 2, 3 i 4 spavaće sobe, a nalazi se u centru Seville, na nekoliko minuta hoda od mosta Triana, glavne poveznice sa svim dijelovima grada. Smještajne jedinice objekta ELEVEN Real Carreteria imaju balkon s pogledom, potpuno opremljenu kuhinju i klimatizirane spavaće sobe.

29.07.2023. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh