« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
U SLAVU GENIJA

Međunarodna izložba Tesla&friends 7. srpnja

Prva međunarodna manifestacija u povodu rođenja Nikole Tesle trajat će do 10. srpnja

Nikola Tesla
Nikola Tesla (Wikipedia)
Više o

Nikola Tesla

,

izložba

,

Tesla & friends

Tesla u Zagrebu, naziv je prve međunarodne izložbe posvećene Nikoli Tesli kojom 7. srpnja započinje trodnevna manifestacija Tesla & friends u povodu rođenja ovog velikana znanosti.

Izložbu organizira udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost i Češka beseda pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Češke u Zagrebu. Na zanimljivoj izložbi posjetitelji će moći pogledati umjetnine i uporabne predmete te inovacije inspirirane Teslom različitih domaćih i inozemnih autora, ali i kroz biografiju, pregled patenata i brojne knjige saznati sve o Teslinom životu i radu.

Izložba se otvara 7. srpnja u 18 sati prigodnim programom iz kojeg treba izdvojiti predstavljanje slikovnice za djecu Gospodar svjetla - Nikola Tesla te dokumentarni film Helene Bulaje Mehaničke figure - Inspirirani Teslom.

Drugog dana manifestacije Tesla & frineds, 8. srpnja u Tehničkom muzeju u Zagrebu posjetitelji će pak moći pogledati demonstracije pokusa u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle, dok će na sam dan Teslinog rođenja 10. srpnja u hotelu Regent Esplanade u Zagrebu biti održana svečana proslava Teslinog rođendana i drugi puta dodijeljene nagrade Nikola Tesla - Genij za budućnost u  tri kategorije - kviz znanja iz fizike i općega znanja o Nikoli Tesli, kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet, replika nekoga Teslinog izuma te projekt iz Teslinog proširenog djelovanja. Ovo je druga godina zaredom što se u Zagrebu slavi rođendan našeg velikana znanosti Nikole Tesle u organizaciji udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost.

02.07.2011. 15:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh