« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SMJENE I SMJENICE

Matušić u saborskom Klubu mijenja Zubovića, a Bačić Rošina

Zubović je smijenjen jer je mimo Hebrangovog znanja sazivao sastanke, a Rošin mjesto prepušta Bačiću koji više zaslužuje njegovu poziciju, objasnili su iz HDZ-a

(Davor Pongračić/Cropix)
Više o

HDZ

,

Sabor

,

Mario Zubović

,

Klub zastupnika HDZ-a

,

Frane Matušić

,

Jerko Rošin

,

Branko Bačić

Klub zastupnika HDZ-a odlučio je danas razriješiti Marija Zubovića s dužnosti potpredsjednika Kluba i predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku te na te funkcije imenovati Franu Matušića, a na čelo Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, umjesto Jerka Rošina, imenovati Branka Bačića.

Novinarima je to nakon sjednice u središnjici HDZ-a potvrdio predsjednik Kluba Andrija Hebrang, objasnivši da je Zubović smijenjen jer je zastupnike pozvao na sastanak koji je u središnjici stranke, bez znanja sadašnje predsjednice, sazvao bivši predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

"Razriješen je zato što je zastupnike pozivao na sastanak za koji ja, kao predsjednik Kluba, nisam znao", rekao je Hebrang.

Kad je riječ o Rošinu, Hebrang je rekao kako Bačić po svoj funkciji u Predsjedništvu stranke zaslužuje biti predsjednikom saborskog odbora.

"S tim je suglasan i sam Rošin", rekao je Hebrang, ističući da je današnje odluke Klub donio jednoglasno.

Na pitanje koliko će daleko ići smjene u HDZ-u, Hebrang je odgovorio kako to "ovisi o tome koliko će se netko ogriješiti o Statut stranke".

U središnjici stranke danas je bio i član Predsjedništva HDZ-a i ministar financija Ivan Šuker, kojega su novinari pitali je li predsjednik Uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković siguran na svojoj funkciji.

"Nitko nije siguran ni na jednom mjestu. Nitko nijedno mjesto nije dobio u nasljedstvo", odgovorio je Šuker.

Predsjednik Sabora Luka Bebić još je jednom odbacio nagađanja da će se povući s te dužnosti. "Ja sam legalno izabran na tu dužnost i neću se povući", rekao je Bebić. (hina/metro-portal)

26.01.2010. 16:14:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh