« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
PAR DANA

Matijašević o brodogradnji: Tresla se brda, rodio se miš

Ozren Matijašević predviđa neupjeh privatizacije jer je zapravo malo onih koji su snimili stanja u brodogradilištima

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

brodogradnja

,

Ozren Matijašević

,

brodogradilišta

,

privatizacija brodogradnja

Nekoliko dana prije isteka natječaja za privatizaciju brodogradilišta može se ustvrditi 'tresla se brda rodio se miš', jer uz svu silu onih koji su preuzeli ponudbenu dokumentaciju jako je malo onih koji su došli u brodogradilišta obaviti snimku stanja, izjavio je danas član Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević.

Matijašević stoga smatra i da je logično očekivati da će drugi krug privatizacije za hrvatska brodogradilišta biti neuspješan.

U cilju opstanka i nastavka brodograđevne djelatnosti Matijašević svim brodogradilištima preporučuje žurnu izradu održivih planova poslovanja koji, među ostalim, trebaju uključivati poslovanje bez dosadašnjih vrsta i visina potpora, odnosno samo s onom razinom i vrstama subvencija koje su uvriježene u zemljama Europske unije.

Smatra i da u izradi tih planova treba prihvatiti i prijedloge radnika "3. maja" te drugih.

Rok za predaju ponuda po natječajima za privatizaciju brodogradilišta istječe 19. travnja, a Matijašević smatra da bi taj rok trebalo produljiti ako bi neki od eventualnih ozbiljnijih ponuditelja to zatražio.

Za sada, koliko on zna, takvih zahtjeva nema, a na novinarski upit koliko je ponudbenih dokumentacija otkupljeno kazao je "dosta".

No, prema dostupnim saznanjima, svega je nekoliko tvrtki, možda pet, izvršilo uvid u stanje brodogradilišta, a bili su u 3. maju, u Brodosplitu i u Trogiru. (hina/metro-portal)

13.04.2010. 18:29:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh