« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SUSPENZIJA

Dvojica policajaca optužena da su krivotvorili isprave u slučaju Aljkić

Policajci su udaljeni sa svojih radnih mjesta dok ne završi disciplinski postupak

(Mario Pušić/Cropix)
Više o

Alen Ajkić

,

policajci Ajkić

,

karlovački policajci

,

krivotvorili isprave

Protiv još dvojice policajaca karlovačka Policijska uprava podnijela je danas kaznenu prijavu zbog sumnje da su krivotvorili službenu ispravu kad su utvrđivali činjenice o slučaju premlaćivanja Alena Ajkića.

Po riječima glasnogovornice karlovačke Policijske uprave Tamare Grčić, dvojica policajca u dobi od 44 i 45 godina udaljena su s posla dok ne završi disciplinski postupak.

U priopćenju Policijske uprave navodi se kako je utvrđena "osnovana sumnja da su prilikom utvrđivanja stvarnoga činjeničnog stanja u događaju od 26. ožujka počinili kazneno djelo krivotvorenja službenih isprava".

Policija se pritom poziva na članak Kaznenog zakona u kojemu piše da će se "službena ili odgovorna osoba koja u službenu ili poslovnu ispravu, knjigu ili spis unese neistinite podatke ili ne unese kakav važan podatak, ili svojim potpisom, odnosno službenim pečatom ovjeri takvu ispravu, knjigu ili spis s neistinitim sadržajem, ili koja svojim potpisom, odnosno službenim pečatom omogući izradbu isprave, knjige ili spisa s neistinitim sadržajem kazniti kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina".

Za nanošenje teških ozljeda 20-godišnjem Alenu Ajkiću 26. ožujka u Karlovcu osumnjičen je policajac Kristijan M., koji je u pritvoru zbog bojazni od utjecaja na svjedoke i protiv njega je podnesena kaznena prijava, a diciplinski postupak i predistražne radnje pokrenute su protiv trojice policajaca. (hina/metro-portal)

13.04.2010. 18:51:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh